Κόσμος

Σοκ! Σχεδίαζε να δολοφονήσει Ομπάμα, Κλίντον και Σόρος

Είχε εκπαιδευτεί για να δολοφονήσει τον Μπαράκ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με το FBI.

Ο λόγος για έναν αρχηγό παραστρατιωτικής ομάδας που απαγάγει παράτυπους μετανάστες και τους παραδίδει στις αμερικανικές αρχές και που τώρα κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μπαράκ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Τζορτζ Σόρος.

Ο Λάρι Χόπκινς, ο αρχηγός της ομάδας Ενωμένοι Συνταγματικοί Πατριώτες (UCP), συνελήφθη με την κατηγορία της οπλοκατοχής. Τα μέλη της οργάνωσης αυτής, που κυκλοφορούν οπλισμένα και ντυμένα με στολές παραλλαγής, ισχυρίζονται ότι τους τελευταίους δύο μήνες βοήθησαν τις αμερικανικές αρχές να συλλάβουν περίπου 5.600 μετανάστες στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Παραστρατιωτικοί και φανατικοί

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στις δικαστικές αρχές, η ομοσπονδιακή αστυνομία αναφέρει ότι την περίοδο που ερευνούσαν την ομάδα του Χόπκινς, μάρτυρες τον κατηγόρησαν ότι είπε πως η UCP σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Η UCP ισχυρίζεται ότι χαίρει της υποστήριξης της Συνοριοφυλακής, σε μια περίοδο που η υπηρεσία αυτή έχει εξουθενωθεί λόγω του μεγάλου αριθμού οικογενειών που φτάνουν από χώρες της Κεντρικής Αμερικής στις ΗΠΑ και ζητούν άσυλο.

Τα μέλη της UCP εμφανίζονται σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει η ίδια η οργάνωση να καλούν ομάδες μεταναστών –μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται γυναίκες και μικρά παιδιά– να σταματήσουν την πορεία τους και να περιμένουν τους πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κατηγορεί τα μέλη της UCP ότι συλλαμβάνουν παρανόμως και απαγάγουν μετανάστες υποδυόμενοι τους αστυνομικούς.

Ο Χόπκινς συνελήφθη μία ημέρα αφότου η Δημοκρατική κυβερνήτρια του Νέου Μεξικού Μισέλ Λάτζαν Γκρίσαμ διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την οργάνωση. “Οι απειλές σε βάρος οικογενειών μεταναστών και αιτούντων άσυλο είναι απολύτως απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν”, έγραψε στο Twitter.

To PayPal και ο ιστότοπος συλλογικής χρηματοδότησης GoFundMe απαγόρευσαν την περασμένη εβδομάδα στην ομάδα να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους, επικαλούμενοι την πολιτική τους να μην προωθούν το μίσος ή τη βία. Η ACLU είχε χαρακτηρίσει την UCP “φασιστική παραστρατιωτική” οργάνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τον πόλεμο σε 2 με 3 εβδομάδες» είπε ο Τραμπ - Οι 18 αμερικανικές εταιρείες που απειλεί το Ιράν
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε επίσης, ότι «δεν χρειάζεται συμφωνία του Ιράν για να λήξει ο πόλεμος» και πως η Ουάσινγκτον έχει ήδη επιτύχει αλλαγή του καθεστώτος στην Τεχεράνη
Καπνός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν