Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σοκαριστική μελέτη: Πάνω από 300 εκατ. Ινδοί μπορεί να έχουν προσβληθεί από κορονοϊό

Σοκαριστική μελέτη: Πάνω από 300 εκατ. Ινδοί μπορεί να έχουν προσβληθεί από κορονοϊό
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Περίπου ένας στους τέσσερις από τους 1,35 δισεκατομμύρια πολίτες της Ινδίας μπορεί να έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, δήλωσε πηγή με άμεση γνώση κυβερνητικής ορολογικής μελέτης, κάτι το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι το πραγματικό φορτίο της χώρας είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό που είναι γνωστό.

Η Ινδία έχει επιβεβαιώσει 10,8 εκατομμύρια κρούσματα νέου κορονοϊού από τότε που ξέσπασε η πανδημία, με τον αριθμό αυτόν να είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ. Ωστόσο η μελέτη αυτή, τα πορίσματα της οποίας είναι πολύ πιο συντηρητικά από αυτά ιδιωτικής έρευνας που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, δείχνει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην χώρα μπορεί να έχει ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια.

Το κρατικό Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR), το οποίο πραγματοποίησε την μελέτη αυτή, ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τα πορίσματα της έρευνάς του σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη. Η πηγή που επικαλείται το Reuters αρνήθηκε να κατονομαστεί ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης των πορισμάτων της μελέτης.

Προς το παρόν επίσης δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των συμμετεχόντων στην έρευνα αυτή.

Έπειτα από άλλη έρευνα που είχε διεξαχθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με τη χρήση δειγμάτων αίματος από περισσότερους από 29.000 ανθρώπους ηλικίας άνω των 10 ετών, το ICMR συμπέρανε ότι ένας στους 15 Ινδούς είχε αντισώματα για την COVID-19. Ο αριθμός αυτός εκτινάσσεται σε έναν στους έξι σε πυκνοκατοικημένες αστικές φτωχές γειτονιές.

Έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση της πρωτεύουσας Νέο Δελχί αυτήν την εβδομάδα δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς από τα 20 εκατομμύρια κατοίκους της μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Ξεχωριστά τεστ που έγιναν σε περισσότερους από 700.000 ανθρώπους στην Ινδία από την διαγνωστική εταιρεία Thyrocare Technologies έδειξε ότι το 55% του πληθυσμού μπορεί να έχει ήδη προσβληθεί, δήλωσε παράλληλα την περασμένη εβδομάδα στο Reuters ο επικεφαλής της.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ανακοινώσει ότι τουλάχιστον το 60% ως το 70% του πληθυσμού χρειάζεται να έχει ανοσία προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης.

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα την καταγραφή το 24ωρο που πέρασε 11.039 νέων κρουσμάτων και την αύξηση κατά 110 των θανάτων από COVID-19 σε 154.596. Τα κρούσματα και οι θάνατοι στη χώρα έχουν μειωθεί σημαντικά μετά την κορύφωσή τους στα μέσα του Σεπτεμβρίου, όταν τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε σχεδόν 100.000 την ημέρα.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ινδία, το οποίο προβάλλεται από την κυβέρνηση ως το μεγαλύτερο σε όλον τον κόσμο, έχει καλύψει περισσότερους από 4 εκατομμύρια ανθρώπους σε διάστημα 18 ημερών, ενώ έχει στόχο να φτάσει τα 300 εκατομμύρια ως τον Αύγουστο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις