Κόσμος

Σομπρέρο θα φορέσει ο Τράμπ – Θα συναντήσει τον Πρόεδρο του Μεξικού

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ την 8η Νοεμβρίου, γνωστοποίησε μέσωTwitter ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο σήμερα Τετάρτη.

Με την ανάρτησή του αυτή ο Τραμπ επιβεβαίωσε πληροφορίες πολλών αμερικανικών ΜΜΕ, με βάση τις οποίες ο υποψήφιος επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα με τον μεξικανό πρόεδρο καθώς διασαφηνίζει το πρόγραμμά του για την τύχη των 11 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της χώρας.

Η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε, ανέφερε πως συνεργάτες του υποψήφιου του GOP βρίσκονται σε επαφή με τη μεξικανική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει μια επίσκεψη-αστραπή μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ο Πένια Νιέτο στον Τραμπ και στην αντίπαλό του των Δημοκρατικών, τη Χίλαρι Κλίντον.

Και άλλα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, μετέδωσαν την ίδια πληροφορία. Ο Τραμπ ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα, περί τις 05:00 ώρα Ελλάδας) σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Έβερετ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Στο επίσημο πρόγραμμά του είναι επίσης μια συγκέντρωση στο Φοίνιξ της Αριζόνας – σε μικρή απόσταση από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό – όπου θα μιλήσει για την παράνομη μετανάστευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος 1
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα