Κόσμος

Σουηδία: Ασύλληπτο κυκλοφοριακό χάος στο αεροδρόμιο Αρλάντα – Αποκλείστηκαν δρόμοι, ακυρώθηκαν δρομολόγια τρένων

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις χρειάστηκε να προχωρήσουν χθες Σάββατο οι αρχές της Στοκχόλμης προκειμένου να εκτρέψουν την κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Αρλάντα, καθώς ο κεντρικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου είχε κατακλυστεί από κόσμο με αποτέλεσμα να σχηματίζονται τεράστιες ουρές.

Από τις 4.30 το απόγευμα (τοπική ώρα) η τροχαία είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που οδηγούν στον διεθνή αερολιμένα. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι η υπερταχεία που συνδέει το κέντρο της Στοκχόλμης με το αεροδρόμιο Αρλάντα δεν θα έκανε στάση στον κεντρικό τερματικό σταθμό, όπως μετέδωσε η σουηδική τηλεόραση (SVT).

Σύμφωνα με τη Swedavia, την εταιρεία που διαχειρίζεται τον διεθνή αερολιμένα, η συμφόρηση οφείλεται στην απότομη αύξηση του αριθμού των επιβατών μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορονοϊό. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η εταιρεία Swedavia αντιμετώπισε προβλήματα με τις προσλήψεις και την εκπαίδευση του προσωπικού για την επάνδρωση των σημείων ελέγχου.

Αν και τα παραπάνω συνθέτουν ένα πρόβλημα εδώ και λίγες εβδομάδες, η κατάσταση έγινε εξαιρετικά δύσκολη το Σάββατο και η Swedavia προέβλεψε ότι η συμφόρηση αναμένεται να συνεχιστεί. «Θα υπάρχει μεγάλο φορτίο στο Αρλάντα φέτος το καλοκαίρι. Αν μπορείτε να κάνετε check-in διαδικτυακά, καλό θα ήταν να το κάνετε. Διαφορετικά, είναι καλό να παρακολουθείτε πότε η αεροπορική σας εταιρεία ανοίγει το check-in», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Swedavia Ντέιβιντ Κάρλσον στη σουηδική τηλεόραση.

«Έχουμε παρατηρήσει ότι ταξιδιώτες έρχονται εδώ 6-8 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, πολύ πριν ανοίξει το check-in. Και αυτό επιδεινώνει τη συμφόρηση», σημείωσε ο Κάρλσον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6