Κόσμος

Σουηδία και Φινλανδία κάνουν «μασάζ» στην Τουρκία για να άρει τις αντιρρήσεις της περί ΝΑΤΟ

Σουηδοί διπλωμάτες συζητούν τα αιτήματα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συναντήσεων που έχουν σήμερα στην Άγκυρα με στόχο την επίλυση των τουρκικών επιφυλάξεων αναφορικά με τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.

Η σουηδική και η φινλανδική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν, σήμερα Τετάρτη, με τον εκπρόσωπο του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, και τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.

«Φυσικά θα εξετάσουμε και θα συζητήσουμε τον κατάλογο και θα διευθετήσουμε μια σειρά από πράγματα που ήταν ασαφή σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης και σε δηλώσεις από άλλα μέρη», είπε η Άντερσον.

«Είναι σαφές ότι το θέμα είναι πού στέλνουμε την οικονομική μας βοήθεια, για παράδειγμα, και ότι πουλάμε όπλα. Δεν στέλνουμε χρήματα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, προφανώς – ούτε όπλα», συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήπιε ούτε γουλιά από τον καφέ που του προσέφεραν στη Σαουδική Αραβία και οργίασαν οι θεωρίες συνωμοσίας
Ο Τραμπ πήρε το φλιτζάνι, το κράτησε απλά στα χέρια του και το άφησε στο τραπέζι - «Ίσως να ήταν δηλητήριο», «δεν πίνει καφέ, μόνο Diet Coke» έγραψαν στα social media
Ντόναλντ Τραμπ και Σαουδάραβας ηγέτης Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν