Κόσμος

Σουηδία: Με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται, τελειώνει η καραντίνα για τους ηλικιωμένους

Στη Σουηδία η κυβέρνηση λέει στους ηλικιωμένους να σταματήσουν την απομόνωση, ακόμη κι αν τα νέα περιστατικά περιστατικά μόλυνσης κορονοϊού αυξάνονται.

Ειδικότερα, η Σουηδία ανακοίνωσε ότι οι  μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνονται, υποδεικνύοντας τον χαμηλότερο ρυθμό μολύνσεων από Covid19 σε σχέση με την άνοιξη και έναν αυξανόμενο απολογισμό προβλημάτων ψυχικής υγείας στους ηλικιωμένους της ως τις αιτίες που βρίσκονται πίσω από τις νέες συστάσεις.

Η κίνηση για τη χαλάρωση των περιορισμών που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους έρχεται καθώς πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη επαναφέρουν περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την αύξηση των μολύνσεων, όμως η Υπηρεσία Υγείας έχει πει ότι δεν βλέπει ενδείξεις ενός νέου κύματος στη Σουηδία.

Η Σουηδία έχει ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στην καταπολέμηση της πανδημίας, δίνοντας το βάρος σε εθελοντικά μέτρα για την προώθηση της κοινωνικής απόστασης, αν και απομόνωσε τους οίκους ευγηρίας έπειτα από τα υψηλά επίπεδα θανάτων που καταγράφηκαν μεταξύ των ενοίκων τους.

Ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης στη σκανδιναβική χώρα αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, αν και παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα αναλογικά με τον πληθυσμό σε σχέση με πολλές χώρες στην Ευρώπη, όπου καθημερινά καταγράφονται νέα ρεκόρ.

Σουηδία: Σχεδόν 6.000 νεκροί συνολικά 

Στη Σουηδία έχουν καταγραφεί συνολικά περίπου 107.000 περιστατικά μόλυνσης, εκ των οποίων περίπου 5.900 θάνατοι. Κατέγραψε 975 νέες μολύνσεις χθες, Τετάρτη, και επτά επιπλέον θανάτους, πολύ πιο κάτω απ’ ό,τι την περίοδο της κορύφωσης την άνοιξη, αλλά και αρκετά πιο πάνω απ΄ό,τι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας αποφάσισε πως οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ομάδες ειδικού κινδύνου θα υπόκεινται στις ίδιες συστάσεις όπως και ο υπόλοιπος πληθυσμός», δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Υγείας Λένα Χάλενγκρεν.

Συνολικά, οι θάνατοι από κορονοϊό είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς που καταγράφονται στις γειτονικές της χώρες, αλλά λιγότεροι σε σχέση με ορισμένες χώρες που υιοθέτησαν αυστηρότερους περιορισμούς, όπως η Ισπανία και η Βρετανία.

Μέχρι τώρα, οι πολίτες άνω των 70 ετών καλούνταν να αποφεύγουν τη σωματική επαφή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μην πλησιάζουν καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους, μέτρα τα οποία σύμφωνα με τους αξιωματούχους μείωσαν τα ποσοστά μόλυνσης αλλά είχαν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ευημερία πολλών ηλικιωμένων.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι με χαμηλότερους ρυθμούς μόλυνσης, καλύτερη γνώση για τη διαχείριση της ασθένειας και ένα σύστημα υγείας που δεν βρίσκεται πλέον υπό την πίεση την οποία αντιμετώπιζε την άνοιξη, οι ηλικιωμένοι θα μπορούν τώρα να ακολουθήσουν τις γενικές οδηγίες που ισχύουν για όλους τους Σουηδούς.

Αυτές περιλαμβάνουν την αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων, την παραμονή στο σπίτι με τις πρώτες ενδείξεις ασθένειας και τη διατήρηση κοινωνικής απόστασης.

Όμως η Χάλενγκρεν προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει μια επιστροφή στην ομαλότητα.

«Η καθημερινότητα δεν μπορεί να είναι όπως ήταν πριν από την πανδημία», είπε. «Αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζούμε, που δεν είναι απλώς να επιβιώνουμε».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Shia LaBeouf αφέθηκε ελεύθερος χορεύοντας: Βίντεο με τον ξυλοδαρμό του στη Νέα Ορλεάνη – «Θα σε σπάσουμε στο ξύλο μικρέ, ηρέμησε»
Ο Shia LaBeouf ειρωνεύτηκε τη σύλληψή του για βιαιοπραγία χορεύοντας στην κάμερα και βάζοντας με τα έγγραφα της φυλακής στο στόμα - Πλάνα του TMZ τον δείχνουν στο έδαφος να δέχεται χτυπήματα
Shia LaBeouf
Το Ιράν «θωρακίζει» τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις υπό τον φόβο επίθεσης των ΗΠΑ: Αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες
Το Ιράν επιδεικνύει τη στρατιωτική του ισχύ, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις του έχουν την ικανότητα να διαταράξουν το παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου και να πλήξουν τα αμερικανικά συμφέροντα σε όλη τη Μέση Ανατολή
Δορυφορική εικόνα δείχνει τις μη καλυμμένες εισόδους των σηράγγων στο πυρηνικό συγκρότημα του Ισφαχάν.
Η επόμενη μέρα της Κούβας στις μυστικές συνομιλίες του Μάρκο Ρούμπιο με τον εγγονό του αδελφού του Φιντέλ Κάστρο
Ο Ρούμπιο, ο οποίος γεννήθηκε στις ΗΠΑ από γονείς κουβανικής καταγωγής, είχε επαφές με τον εγγονό του Ραούλ Κάστρο, τον Ραούλ Γκιγιέρμο Ροδρίγκες Κάστρο, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση της Αβάνας
Μάρκο Ρούμπιο