Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Σοβαρή αντιπολίτευση” υπόσχεται ο Ματέο Σαλβίνι

“Σοβαρή αντιπολίτευση” υπόσχεται ο Ματέο Σαλβίνι
photo Reuters

Ο Ματέο Σαλβίνι υποσχέθηκε σήμερα πως θα ασκήσει «σοβαρή αντιπολίτευση» στη νέα κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε στην Ιταλία.

Ο Σαλβίνι μίλησε μπροστά σε χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο όπου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Θα κάνουμε σοβαρή αντιπολίτευση, στο κοινοβούλιο αλλά και μέσα στον κόσμο, από τον βορρά έως τον νότο, στη μια πόλη μετά την άλλη», τόνισε ο Σαλβίνι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθυνόμενους στους οπαδούς του κόμματό του και σε αυτούς του μικρού ακροδεξιού μεταφασιστικού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας (FDI).

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς χαιρετούσαν φασιστικά, κάτι που δεν σχολίασε ο Σαλβίνι ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφου πως “σήμερα, ένα κομμάτι της Ιταλίας, πιστεύω πως είναι πλειοψηφικό στη χώρα, βγήκε στους δρόμους για να ζητήσει να ψηφίσει”.

Ο Ματέο Σαλβίνι προκάλεσε στις αρχές Αυγούστου μεγάλη κυβερνητική κρίση στην Ιταλία που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης με σκοπό την άνοδό του στην εξουσία καθώς οι δημοσκοπήσεις έδιναν ένα ποσοστό 36-38% στο κόμμα του.

Όμως δεν κατάφερε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές ενώ πλέον το ποσοστό του στις δημοσκοπήσεις έχει πέσει στο 30%, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο Κίνημα 5 Αστέρων, στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και τον αριστερό σχηματισμό Ελεύθεροι και Ίσοι (LEU).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις