Κόσμος

Σουδάν: 31 νεκροί μετά απο συντριβή αεροσκάφους – Υπουργός ανάμεσά τους

Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροσκάφος το οποίο μετέφερε μια επίσημη αντιπροσωπεία της σουδανικής κυβέρνησης στο Νότιο Κορντοφάν όπου επρόκειτο να γιορτάσουν το Αΐντ ελ-Φιτρ, το τέλος του Ραμαζανιού.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
“Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους σκοτώθηκαν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Σουδάν, Αμπντελχαφίζ Αμπντελραχίμ.
Το αεροπλάνο επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Ταλόντι γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) όταν “ακούστηκε μια έκρηξη και διαλύθηκε”, πρόσθεσε.
Ο Αμπντελραχίμ δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.
Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει πόσοι και ποιοι υπουργοί της σουδανικής κυβέρνησης επέβαιναν στο αεροπλάνο. Το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε νωρίτερα ότι στην αντιπροσωπεία μετείχε ο υπουργός Καθοδήγησης και Παραγωγικών Πόρων Χαλίλ Αμπντάλα. Σύμφωνα ωστόσο με το Αλ Τζαζίρα οι υπουργοί ήταν δύο και συνοδεύονταν από δημοσιογράφους και σωματοφύλακες.
Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Σουδάν λόγω του γερασμένου στόλου που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια γιατί τα αεροσκάφη τους δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας των αερομεταφορών.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα