Κόσμος

Σουλτς: “Ενήργησαν σαν τρομοκράτες οι διαδηλωτές στο Αμβούργο”

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) αντίπαλος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία δήλωσε σήμερα ότι οι αντικαπιταλιστές που διαδήλωσαν εναντίον της συνόδου κορυφής της G20 το σαββατοκύριακο στο Αμβούργο ενήργησαν σαν τρομοκράτες.

Περίπου 20.000 αστυνομικοί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα, λεηλάτησαν καταστήματα και εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στη διάρκεια της συνόδου κορυφής που διεξήχθη στις 7 και 8 Ιουλίου. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι διαδήλωσαν ειρηνικά.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Αμβούργο τραυματίσθηκαν 476 αστυνομικοί και η αστυνομία ανακοίνωσε χθες πως συνέλαβε 186 πρόσωπα και έθεσε υπό κράτηση 225

Ο επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως «συμμορίες πλιατσικολόγων» δεν μπορεί να ισχυρίζονται ότι έχουν οποιαδήποτε πολιτική νομιμότητα για τις πράξεις τους και πρόσθεσε: «Είχε τα χαρακτηριστικά τρομοκρατίας».

«Τέτοιες μικρόμυαλες αψιμαχίες είναι δουλειά ανθρώπων που έθεσαν σε ομηρεία μια ολόκληρη πόλη εξαιτίας της ηλιθιότητάς τους με τρόπο σχεδόν τρομοκρατικό», δήλωσε ο Σουλτς, το κόμμα του οποίου υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις των συντηρητικών της Μέρκελ.

Οι Γερμανοί εξέφρασαν οργή για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αμβούργο και η Μέρκελ υποσχέθηκε αποζημιώσεις σ’ αυτούς που η περιουσία τους υπέστη ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1