Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Σπάνιο βίντεο από την πιο εχθρική φυλή! Οι πιο απομονωμένοι άνθρωποι στον κόσμο!

φυλή

Μπορεί να είναι και οι τελευταίοι άνθρωποι στον πλανήτη που παραμένουν εντελώς απομονωμένοι από τον σύγχρονο πολιτισμό.

Σε ένα σπάνιο βίντεο βλέπουμε τα μέλη της φυλής Sentinelese στο βόρειο νησί Sentinel στον Ινδικό Ωκεανό. Η φυλή είναι τόσο εχθρική για τους επισκέπτες που κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους έχει ως αποτέλεσμα τη χρήση βίας.

Δύο ψαράδες είχαν σφαγιαστεί από τη φυλή Santinelese το 2006 επειδή πλησίασαν πολύ κοντά, με τα μέλη της φυλής να ρίχνουν βέλη και πέτρες στα αεροπλάνα ή τα ελικόπτερα που πετούν πολύ χαμηλά κατά τη διάρκεια αποστολών αναγνώρισης.

Στο ντοκιμαντέρ που έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια προβολές τα μέλη της φυλής κάνουν επιθετικές χειρονομίες στους εικονολήπτες που ήλπιζαν να αλληλεπιδράσουν μαζί τους. Τα μέλη των Sentinelese πιστεύεται ότι είναι άμεσοι απόγονοι των ανθρώπων που ήρθαν από την Αφρική και ζουν στο νησί για πάνω από 60.000 χρόνια.

Είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστεί πόσοι ακριβώς παραμένουν στην ενδοχώρα του νησιού που έχει περίπου το μέγεθος του Μανχάταν, με τις εκτιμήσεις να υπολογίζουν τον αριθμό μεταξύ 40 και 500 ανθρώπων. “Δεν έχει σημασία αν είσαι φίλος ή εχθρός, αν φτάσεις με τη θέλησή σου ή από ατύχημα. Οι ντόπιοι θα σε υποδεχθούν με τον ίδιο τρόπο. Με τόξα και βέλη”, τονίζει ο αφηγητής στο ντοκιμαντέρ με σπάνιες εικόνες της φυλής.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε