Κόσμος

Στέλλα Κυριακίδου: Χρειάζεται ομαδική συνεργασία για να ξεπεράσουμε τον καρκίνο

Στην αντιμετώπιση του καρκίνου αναφέρθηκε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία τονίζοντας ότι απαιτείται ομαδική δουλειά. 

Σύμφωνα με τη Στέλλα Κυριακίδου, «δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τον καρκίνο μόνοι μας – αυτό ισχύει για μεμονωμένους ασθενείς, για χώρες και για τον κόσμο συνολικά».

Παράλληλα σημείωσε ότι «οι εταιρικές σχέσεις είναι απαραίτητες -σε κάθε επίπεδο- και η ΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους εταίρους για τον καρκίνο».

Ανέφερε ακόμα ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο για τον καρκίνο επιδιώκει τη συνεργασία πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με διεθνείς εταίρους, έτσι ώστε να μπορούν να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα παγκοσμίως.

«Τα βιώσιμα, ανθεκτικά και προσβάσιμα συστήματα υγείας αποτελούν τη βάση για υγιείς κοινωνίες – και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των κρατών – μελών να οικοδομήσουν ακριβώς αυτό. Έχουμε δεσμεύσει συνολικά 4 δισ. ευρώ για να υλοποιήσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε» υπογράμμισε η επίτροπος και εξήγησε ότι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων είναι άλλος ένας κρίσιμος στόχος του ευρωπαϊκού σχεδίου.

«Στην ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να έχουν την ίδια πρόσβαση στην πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο, τη θεραπεία και τη φροντίδα του καρκίνου – ανεξάρτητα από το πού ζουν» τόνισε.

Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, με σχεδόν 10 εκατ. θανάτους το 2020, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αναλάβουμε επείγουσα και συλλογική δράση για να αντιστρέψουμε αυτήν την τάση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12