Το ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο Minoan Pioneer, χτυπήθηκε από βλήμα στα Στενά του Ορμούζ τα ξημερώματα της Τρίτης (04.08.2026)) και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να αγνοείται ένας ναυτικός.
Στο πλοίο σημαίας Λιβερίας ξέσπασε πυρκαγιά, όταν ο πύραυλος χτύπησε το μηχανοστάσιο καθώς το πλοίο έπλεε από την πλευρά του Ομάν στα Στενά του Ορμούζ, όπως μεταδίδει το tradewinds.
UKMTO WARNING 104-26
— UKMTO Operations Centre (@UK_MTO) August 3, 2026
Click here to view the full product⤵️ https://t.co/YeKyizmufu#MaritimeSecurity #MarSec pic.twitter.com/oeaeGR2ENg
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO), έλαβε αναφορά για περιστατικό που σημειώθηκε περίπου 20 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Αλ Χασάμπ, στο Ομάν.