Κόσμος

Στη “μαύρη” λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους τα νησιά Κέιμαν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσθέσει στους φορολογικούς παραδείσους τα νησιά Κέιμαν, όπως αποφάσισαν τα 27 κράτη-μέλη.

Τα νησιά Κέιμαν αποτελούν υπερπόντιο βρετανικό έδαφος, όπως δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα, δύο εβδομάδες μετά το Brexit.

Οι 27 πρεσβευτές των χωρών της Ένωσης έλαβαν χθες την απόφαση να βάλουν σε ‘μαύρη’ λίστα τα νησιά αυτά της Καραϊβικής, κάτι που πρέπει να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ στην συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες την επόμενη Τρίτη.

«Άλλες χώρες ή περιοχές δικαιοδοσία αναμένεται επίσης θα τεθούν στη μαύρη λίστα της ΕΕ. Ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ εξέφρασαν επιφυλάξεις αναφορικά με την απόφαση να μπουν σε μαύρη λίστα οι χώρες αυτές”, δήλωσε πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ‘μαύρη’ λίστα της ΕΕ περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή 8 χώρες ή περιοχές φορολογικής δικαιοδοσίας: Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Ομάν, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι και Βανουάτου.

Τα νησιά Κέιμαν είναι το πρώτο υπερπόντιο βρετανικό έδαφος που θα προστεθεί στη ‘μαύρη’ λίστα της ΕΕ. «Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν έχουν εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», που είχαν υποσχεθεί στην ΕΕ πριν τα τέλη του 2019, σύμφωνα πάντα με την ίδια ευρωπαϊκή πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Χάος στο Ιράν: Βίντεο με πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών – Τεχεράνη και Ουάσιγκτον εξαπολύουν απειλές
Ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους της Τεχεράνης - Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν με την Τεχεράνη να απαντά
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
Παγκόσμιος συναγερμός: Ο Τραμπ έχει ζητήσει από το επιτελείο του σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία
Η πρωτοβουλία Τραμπ έχει επίσης προκαλέσει ανησυχίες για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ - Το σχέδιο αυτό συναντά σοβαρή αντίσταση από ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ
Η πρωτεύουσα Νουούκ της Γροιλανδίας 34