Κόσμος

Στην Αθήνα 100 Έλληνες και Αιγύπτιοι από το Κάιρο – “Θα φάω σουβλάκι και θα πιω φραπέ”

Εκατό Έλληνες και Αιγύπτιοι που εργάζονται στην Ελλάδα, κατάφεραν σήμερα να επιστρέψουν στη βάση τους, από το Κάιρο στην Αθήνα, με ειδική πτήση που διοργάνωσε με δική του πρωτοβουλία ένας ιδιώτης, που μάλιστα δεν έχει σχέση με τουριστικά πρακτορεία, ο Αιγυπτιώτης επιχειρηματίας Αντώνης Καζαμίας.

Οι επιβάτες της ειδικής πτήσης δεν έκρυβαν σήμερα τη χαρά τους που θα επέστρεφαν στην Αθήνα. Καθώς οι πτήσεις με την Αίγυπτο έχουν σταματήσει ήδη από τις 19 Μαρτίου, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί η ειδική αυτή πτήση, από τις ελάχιστες που έχουν συνδέσει αεροπορικά όλους αυτούς τους μήνες τις δύο χώρες.

Για την επίτευξη του εγχειρήματος, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, Νίκο Γαριλίδη και τους γενικούς προξένους της Ελλάδας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, Γιώργο Δασκαλόπουλο και Αθανάσιο Κοτσιώνη, καθώς επίσης και τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

“Θα φάω σουβλάκι και θα πιω φραπέ”

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν θα φτάσω είναι να αγκαλιάσω την οικογένειά μου», μας είπε μία επιβάτης λίγο πριν ανέβει στο αεροπλάνο για την Αθήνα.

«Όταν θα φτάσω στην Αθήνα, θα ήθελα να δοκιμάσω και πάλι το δικό μας παραδοσιακό σουβλάκι και έναν παγωμένο κρύο φραπέ, που δεν τα απολαμβάνουμε στην Αίγυπτο», είπε χαρακτηριστικά μία άλλη επιβάτης. Ενώ, πολλοί επιβάτες ευχαριστούσαν τον κ. Καζαμία για το επιχειρηματικό ρίσκο που πήρε και τελικά η πρωτοβουλία του στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, καθώς στην ειδική αυτή πτήση δεν υπήρχε ούτε μία κενή θέση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για την πρωτοβουλία του, συνεχάρησαν τον Αιγυπτιώτη κ. Καζαμία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης