Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στην Ινδία η Τριερβελέρ, στην Τουρκία ο Ολάντ – Η “αποσαφήνιση” μπορεί να περιμένει

Στην Ινδία η Τριερβελέρ, στην Τουρκία ο Ολάντ – Η “αποσαφήνιση” μπορεί να περιμένει

Μετά απο 15 μέρες ανάπαυσης η Βαλερί Τριερβελέρ θα επισκευθεί τη Δευτέρα την Βομβάη, την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε υποσχεθεί «να κάνει μια αποσαφήνιση» σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή, θα βρίσκεται στην Τουρκία.

Το ταξίδι στη Βομβάη ήταν προγραματισμένο εδώ και καιρό και ο λόγος του ταξιδιού της Τριερβελέρ είναι η υποστήριξη μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Πηγές προσκείμενες στην πρώτη κυρία διευκρίνισαν πως το ταξίδι στη Βομβάη οργανώνουν χορηγοί, μαικήνες από την Ινδία και τη Γαλλία που συνδέονται με την οργάνωση Δράση κατά της Πείνας (Action Contre La Faim- ACF) και όχι από τη γαλλική Προεδρία.

Η Τριερβελέρ θα επισκεφθεί ένα νοσοκομείο στη Βομβάη όπου η ανθρωπιστική οργάνωση υποστηρίζει ένα επισιτιστικό πρόγραμμα για υποσιτιζόμενα παιδιά, ενώ θα παραστεί σε επιμορφωτικό σεμινάριο του ιατρικού προσωπικού. Έπειτα θα συμμετάσχει σε γεύμα με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων μαζί με τις συζύγους των επικεφαλής τοπικών επιχειρήσεων. Ένα φιλανθρωπικό δείπνο έχει προβλεφθεί να πραγματοποιηθεί και στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ.

Θα πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της πρώτης κυρίας μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών που δείχνουν τον σύντροφός της, να φθάνει στην κατοικία της Γκαγέ.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης της στην Ινδία συμπεριλαμβάνεται μια συνέντευξη τύπου, όμως η Βαλερί Τριερβελέρ δεν θα μπορέσει παρά να κάνει μια σύντομη εμφάνιση χωρίς να πάρει το λόγο, αναφέρει η οργάνωση ACF στο Παρίσι. Την πρώτη κυρία της Γαλλίας θα συνοδεύει στο διήμερο ταξίδι της στην Ινδία η ηθοποιός Σαρλότ Βαλαντρέ, υπέρμαχος της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων. Η ίδια άλλωστε υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Πότε θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση ο Ολάντ

Απτόητος από το σάλο που έχει προκληθεί και επικεντρωμένος στο πολιτικό του πρόγραμμα, ο Φρανσουά Ολάντ αρνείται, μέχρι στιγμής, να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στην προσωπική του ζωή. Έχει περιοριστεί μόνο να υποσχεθεί ότι θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα πριν από το ταξίδι του στις ΗΠΑ την 11η Φεβρουαρίου.

Μόνος του ταξιδεύει ο πρόεδρος

Από την 10η Ιανουαρίου, αμέσως μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Φρανσουά Ολάντ πραγματοποιεί μόνος του όλες τις επίσημες επισκέψεις. Στις αρχές της εβδομάδας ταξίδεψε στην Ολλανδία, ενώ τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την Τουρκία. Σήμερα βρέθηκε στο Βατικανό όπου συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο.

Το μυστήριο γύρω από τη σχέση του προεδρικού ζεύγους επέτειναν οι δηλώσεις χθες της δικηγόρου της Τριερβελέρ.
Η Φρεντερίκ Γκιφάρ επιβεβαίωσε ότι η πελάτισσά της και ο αρχηγός του γαλλικού Κράτους «σκέφτονται σοβαρά» να προχωρήσουν σε ένα «ξεκαθάρισμα» της κατάστασης. «Εύχεται πραγματικά όλη αυτή η υπόθεση να μπορέσει να επιλυθεί για να μπορέσει να απεμπλακεί με τον πλέον αξιοπρεπή τρόπο» δήλωσε ο δικηγόρος στην εφημερίδα Λε Φιγκαρό — αφήνοντας υπόνοιες ότι το ζευγάρι έχει ήδη χωρίσει.

Η Βαλερί Τριερβελέρ «απέρριψε» τις δηλώσεις του δικηγόρου της, ο οποίος «μίλησε χωρίς τη δική της συμφωνία και χωρίς να έχει λάβει σχετική εντολή», ανταπάντησε το περιβάλλον της.

Σήμερα, παρά το γεγονός ότι η Βαλερί Τριερβελέρ εμφανίζεται ως Πρώτη Κυρία στον επίσημο ιστότοπο της γαλλικής Προεδρίας, κάποιες εφημερίδες μιλούν ήδη για το χωρισμό του προεδρικού ζεύγους. «πρώτη κυρία, τελείωσε» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Λε Παριζιάν.

Διαβάστε

Ολάντ: Πρώτη επίσκεψη στο Βατικανό, υποδοχή με… βόμβα

Τριερβελέρ: Francois, ne me quitte pas! Έκανε γυαλιά καρφιά το γραφείο του Ολάντ!

Η Μπερναντέτ Σιράκ στο πλευρό της Τριερβελέρ

Αυτό είναι το σπίτι όπου «κρύβεται» η Βαλερί Τριερβελέρ – Και ο Ολάντ στην… Ολλανδία (ΦΩΤΟ)

Το πραγματικό σκάνδαλο του Ολάντ είναι με τη Μέρκελ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε