Κόσμος

Στην Κοιλάδα του Θανάτου καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 100 ετών

Θερμόμετρο στο Φέρνας Κρικ της Κοιλάδας του Θανάτου, στην έρημο της Νότιας Καλιφόρνιας, έδειξε 54,4 βαθμούς Κελσίου (130 βαθμούς Φαρενάιτ), την υψηλότερη θερμοκρασία παγκοσμίως εδώ και πάνω από έναν αιώνα!

Αυτό ανακοινώθηκε από την αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η υψηλότερη επίσημα επιβεβαιωμένη θερμοκρασία από τον Ιούλιο του 1913», ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Λας Βέγκας χθες, Κυριακή, το απόγευμα, υπογραμμίζοντας ότι η καταγραφή είναι προκαταρκτική.

Το ρεκόρ θα χρειαστεί να εξεταστεί επισήμως, πριν επιβεβαιωθεί, λόγω της σημασίας του, πρόσθεσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η θερμοκρασία των 54,4 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε από τον αυτοματοποιημένο μετεωρολογικό σταθμό της NWS κοντά στο κέντρο επισκεπτών του Φέρνας Κρικ (Ρέμα του Καμινιού) κοντά στα σύνορα με τη Νεβάδα στις 3:41 μ.μ. τοπική ώρα.

Το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας όλων των εποχών στην Κοιλάδα του Θανάτου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, είναι 134 βαθμοί Φαρενάιτ (56,7 βαθμοί Κελσίου) και καταγράφηκε στις 10 Ιουλίου 1913 στο Γκρίνλαντ Ραντς. Η θερμοκρασία αυτή εξακολουθεί να είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην επιφάνεια του πλανήτη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία «φλέγεται» από τον καύσωνα – Χτύπησε 38άρια ο υδράργυρος, σε συναγερμό για δασικές πυρκαγιές
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για υψηλά επίπεδα υγρασίας τη νύχτα, ενώ οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για δασικές πυρκαγιές
Γυναίκα φορά καπέλο για να προστατευτεί από τον ήλιο στο Βερολίνο
Νέα στολή μάχης για Ουκρανούς στρατιώτες: Ο «Ήρωας της Ουκρανίας» Ταγματάρχης Σιριάγιεφ σχεδιάζει πανοπλία κατά των drones
Κατασκευασμένη από κέβλαρ και υλικά που απορροφούν τους κραδασμούς, η στολή προσφέρει πλήρη κάλυψη σώματος και επιπλέον ενισχυμένη προστασία σε αγκώνες, γόνατα και αστραγάλους
Ουκρανοί στρατιώτες 2
Σοκάρει το βίντεο κακοποίησης 88χρονου με άνοια στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν πεθάνει - «Θα σε μαστιγώσω»
Η Bilikesu Olagunju καταγράφηκε από κάμερα να τον απειλεί, να τον γδύνει και να τον τραβά βίαια μέσα στο σπίτι του - Η ποινή της εξόργισε την οικογένεια του θύματος - Προσοχή σκληρές εικόνες
Ηλικιωμένος κακοποίηση
4