Κόσμος

Στην Ταϊλάνδη ο Ρεξ Τίλερσον

Στην Ταϊλάνδη έφτασε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου από την πραγματοποίηση του πραξικοπήματος, το 2014.

Το πραξικόπημα αυτό, είχε επιδεινώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του Τίλερσον στην Ταϊλάνδη ακολουθεί την συμμετοχή του στην περιφερειακή διάσκεψη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιήθηκε στην Μανίλα το Σαββατοκύριακο. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προσπάθησε να πείσει τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, να κάνουν περισσότερα προκειμένου να μειωθεί η χρηματοδότηση της Βόρειας Κορέας, ώστε η Πιονγιάνγκ ν’ αποδεχτεί τον διάλογο, με την προϋπόθεση να σταματήσει τις δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον έχει την προσοχή της στις πολιτικές εξελίξεις στην Ταϊλάνδη, αλλά και στα ζητήματα που σχετίζονται με την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
15