Κόσμος

Στο Λίβανο ο Αχμαντινετζάντ μετά το ραμαζάνι

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θα μεταβεί στον Λίβανο «μετά το ραμαζάνι», το οποίο τελειώνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί, έπειτα από τη συνάντησή του με τον λιβανέζο ομόλογό του Άλι αλ Σάμι.

Η επίσκεψη του Αχμαντινετζάντ θα είναι η πρώτη ιρανού προέδρου στον Λίβανο από τον Μάιο 2003, επί προεδρίας του Μοχάμαντ Χαταμί. Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σλεϊμάν από την πλευρά του μετέβη στην Τεχεράνη τον Νοέμβριο του 2008.

    «Ο πρόεδρος θα επισκεφθεί τον Λίβανο όσο το δυνατόν συντομότερα μετά το ραμαζάνι», τόνισε ο Μοτακί, στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, κατά την οποία οι δύο πλευρές κατήγγειλαν «την μόνιμη επιθετικότητα του Ισραήλ κατά του Λιβάνου».

    «Το Ιράν στέκει στο πλευρό των κυβερνήσεων και των λαών του Λιβάνου και της Συρίας απέναντι στις επιθέσεις και τις απειλές του σιωνιστικού καθεστώτος», τόνισε ο Μοτακί, προσθέτοντας πως οι τρεις χώρες βρίσκονται σε «μόνιμες διαβουλεύσεις» για την κατάσταση στην περιοχή.

    Από την πλευρά του, ο Σάμι δήλωσε πως «η ισραηλινή επιθετικότητα αποδεικνύει την εχθρική του φύση» και επαίνεσε την βοήθεια που προσφέρει η Τεχεράνη στον Λίβανο και στη Συρία απέναντι στο Ισραήλ.

    Επίσης ο Μοτακί πρόσθεσε πως «είναι απίθανο να υπάρξει μία σύγκρουση μεγάλης κλίμακας στην περιοχή» μολονότι «οι συνθήκες υπάρχουν».

    «Το σιωνιστικό καθεστώς ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε σε τέτοιες δυσκολίες. Δεν θα μπορέσει να εξακολουθήσει για πολύ καιρό τις επιθετικές πρακτικές του ατιμώρητο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Η Χαμάς παρέδωσε στο Ισραήλ τη σορό στρατιώτη που κρατούσε από τον πόλεμο του 2014
Έντεκα χρόνια μετά τον θάνατό του στις σήραγγες της Γάζας, το Ισραήλ ανακοινώνει ότι παρέλαβε τη σορό ομήρου, την οποία η Χαμάς παρουσιάζει ως εκείνη του υπολοχαγού Χαντάρ Γκόλντιν
Ο Ερυθρός Σταυρός παραλαμβάνει ένα πτώμα που αναγνωρίστηκε από τη Χαμάς ως αυτό του νεκρού Ισραηλινού στρατιώτη Χαντάρ Γκόλντιν
Ρωσία: Στελέχη ρωσικής βιομηχανίας όπλων σκοτώθηκαν σε πτώση ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν – Βίντεο με τη στιγμή της συντριβής
Τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη ρωσικού εργοστασίου οπλικών συστημάτων που βρίσκεται υπό κυρώσεις της ΕΕ σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο τύπου Ka-226 συνετρίβη στο Νταγκεστάν
Εικόνες από την συντριβή του ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών