Κόσμος

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας το ρωσοτουρκικό σχέδιο για την εκεχειρία στη Συρία

Η Ρωσία υπέβαλε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ένα σχέδιο ψηφίσματος το οποίο στηρίζει το ρωσοτουρκικό σχέδιο εκεχειρίας στη Συρία και τις μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν είπε στους δημοσιογράφους ότι κατέθεσε το σχέδιο απόφασης προκειμένου να εγκριθεί το ρωσοτουρκικό σχέδιο που προβλέπει τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία και την έναρξη διαπραγματεύσεων “στα τέλη Ιανουαρίου”.

Η ρωσική πρόταση θα εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών. Οι διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας έχουν ήδη ξεκινήσει. “Ελπίζουμε ότι θα εγκριθεί ομόφωνα αύριο (Σάββατο) το πρωί”, πρόσθεσε ο Τσούρκιν.

Η εκεχειρία στη Συρία τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και φαίνεται ότι προς το παρόν κρατάει.

Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε ότι οι σχεδιαζόμενες συνομιλίες στην Αστάνα δεν ανταγωνίζονται εκείνες που είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 8 Φεβρουαρίου στη Γενεύη. Τόνισε μάλιστα ότι αν οι πρώτες είναι επιτυχείς, μπορούν κάλλιστα να συνεχιστούν στη Γενεύη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Αφγανιστάν «μετράει τις πληγές του» μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ – Δεκάδες νεκροί και φόβος για νέες καταστροφές
Σαρωτικός ήταν ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» το Αφγανιστάν το πρωί της Δευτέρας (03.11.2025) με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν...
Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό στο Αφγανιστάν
Πέθανε ο Ντικ Τσέινι, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και κεντρική μορφή του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»
Ο Ντικ Τσέινι, ένας από τους πιο ισχυρούς αντιπροέδρους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και βασικός αρχιτέκτονας του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους, πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι