Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στο χάος η Ονδούρα

Στο χάος η Ονδούρα

Δύο νεκροί μέχρι στιγμής από τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Ονδούρα μετά την επιστροφήγ του ανατραπέντα προέδρου Μανουέλ Σελάγια. Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται.

Η αιφνιδιαστική επιστροφή του Σελάγια τη Δευτέρα, σχεδόν τρεις μήνες μετά από την ανατροπή του, βύθισε στο χάος την Ονδούρα και προκάλεσε ανησυχία στη διεθνή κοινότητα. Το θέμα απασχόλησε τους ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (OAS) ανακοίνωσαν ότι θα ανακαλέσουν τους πρεσβευτές τους από την Ονδούρα.  Ωστόσο, προς το παρόν, η de facto κυβέρνηση απορρίπτει τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να αποκαταστήσει τον Μανουέλ Σελάγια στην εξουσία.

Ο Σελάγια έχει βρει καταφύγιο στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, Τεγκουσιγάλπα. Οι αρχές διέκοψαν την παροχή ρεύματος και νερού στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας, επιτρέποντας μόνο την παράδοση τροφής.

Έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, προκειμένου να εμποδιστούν οι συγκρούσεις. Ωστόσο, η απαγόρευση δεν έχει πτοήσει τους υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου, οι οποίοι συγκρούονται με τις ισχυρές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει την πρεσβεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε