Κόσμος

Στοκχόλμη: Ομολόγησε ο μακελάρης! Τα λόγια του που προκαλούν οργή

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη, ένας Ουζμπέκος υποστηρικτής των τζιχαντιστών, ομολόγησε και δήλωσε επιπλέον ότι είναι «ικανοποιημένος με όσα έπραξε» έγραψε σήμερα η εφημερίδα Expressen.

Και ενώ παραμένει υπό κράτηση, ο άνδρας, που ονομάζεται Ραχμάτ Ακίλοφ όπως έγραψε η Expressen και η εφημερίδα Aftonbladet, ο 39χρονος εργάτης ομολόγησε ότι οδηγούσε το φορτηγό που είχε νωρίτερα κλέψει και παρέσυρε με αυτό τουλάχιστον 20 πεζούς στον πεζόδρομο της Στοκχόλμης το απόγευμα της 7ης Απριλίου. Ο ίδιος είπε ότι είχε επιθεωρήσει πιο πριν την περιοχή, σύμφωνα με την Expressen.

Μια γυναίκα και ένα κορίτσι από τη Σουηδία όπως επίσης ένας Βρετανός και μία Βελγίδα έχασαν την ζωή τους στην επίθεση, 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την Expressen, ο ύποπτος δήλωσε στους ερευνητές ότι είναι «ικανοποιημένος με όσα έκανε» κι «ότι ολοκλήρωσε αυτό που ήθελε να ολοκληρώσει».

Σήμερα (09.04.2017) η σουηδική αστυνομία έκανε γνωστό ότι πρόκειται για «υποστηρικτή των εξτρεμιστικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών του Ισλαμικού Κράτους». Ωστόσο ο σουηδικός Τύπος δεν διευκρίνισε εάν ο Ουζμπέκος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης για λογαριασμό μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν ισχυρίζεται ότι βρήκε τις ταυτότητες και άλλα αντικείμενα των Αμερικανών πιλότων μετά την κατάρριψη του F-15
Ένοπλοι κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπισμού, παρουσίασαν στην κάμερα μια στρατιωτική ταυτότητα μέλους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς και έγγραφο εισόδου από ισραηλινό συνοριακό έλεγχο
Ιράν
Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται να εκδικηθούν για τον θάνατο του Χαντεμί – «Το Ιράν έχει τελική διορία μέχρι την Τρίτη» λέει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέες δηλώσεις επανέλαβε ότι ο χρόνος του Ιράν λήγει το βράδυ της Τρίτης, ο Λίβανος δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από το Ισραήλ και στα Στενά του Ορμούζ επικρατεί τρομακτική... ηρεμία
Ο Ματζίντ Χαντεμί, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επνάστασης
6