Κόσμος

Στους 13 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στη Μουμπάι – Συγκλονιστικές εικόνες

Ο απολογισμός των θυμάτων από τη χθεσινή κατάρρευση κτιρίου στη Μουμπάι αυξήθηκε σήμερα στους 13 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το πολυώροφο κτίριο που κατέρρευσε ήταν στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Ντονγκρί, στον νότο της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας, έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση. Το κτίριο, με παλαιότητα άνω των εκατό ετών, επρόκειτο να υποστεί εργασίες ανακατασκευής και αναδιάταξης.

“Καταφέραμε να ανασύρουμε μια ζωντανή γυναίκα από τα ερείπια σήμερα το πρωί και ελπίζουμε να υπάρχουν ακόμη επιζώντες”, δήλωσε ο Σασιντανάντ Γκαουντέ, εκπρόσωπος της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών (NDRF).

indiaK

Οι διασώστες αναμένεται ακόμη να ερευνήσουν το 25% των συντριμμιών αναζητώντας εγκλωβισμένους.

indiaK

Οι καταρρεύσεις κτιρίων και κτισμάτων κακής κατασκευής ή κακοσυντηρημένων είναι συχνές κατά την περίοδο των μουσώνων, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ινδία.

indiaK

Στην αρχή του μήνα, ένα τείχος κατέρρευσε σε μια παραγκούπολη της Βομβάης έπειτα από κατακλυσμιαίες βροχές, προκαλώντας τον θάνατο 29 ανθρώπων.

Ο μουσώνας έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες στη νότια Ασία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa