Κόσμος

Στους 800 οι νεκροί από τη χολέρα

Οι νεκροί από τη χολέρα στην Αϊτή έφτασαν τους 800, σύμφωνα με αμερικανό ειδικό, όμως οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ επισήμαναν πως ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας στη χώρα είναι μικρός με δεδομένο το επαρκές σύστημα υγιεινής.

Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια αυξάνεται σταθερά εδώ και τρεις εβδομάδες στην Αϊτή που προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιανουαρίου ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους.
 
Ο Εζρα Μπαρζιλέι, επιδημιολόγος στα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), δήλωσε πως η κατάσταση συναγερμού που προκάλεσε η επιδημία είναι σοβαρότερη.
 
“Στις 8 Νοεμβρίου είχαμε περίπου 640 θανάτους, σήμερα έχουμε 800″, υπογράμμισε σε τηλεφωνική παρέμβασή του από την Αϊτή σε ιατρικό συνέδριο στο Μπιλόξι του Μισισιπή.
 
“Η κατάσταση εδώ γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε ημέρα . Οι Αϊτινοί περιμένουν στην ουρά για τη θεραπεία. Δεν υπάρχουν κρεβάτια, τα νοσοκομεία είναι τελείως γεμάτα”, τόνισε, προσθέτοντας ότι το ιατρικό προσωπικό στη χώρα αναγκάζεται να επιλέξει ποιος ασθενείς θα φροντίσει.
 
Το υπουργείο Υγείας της Αϊτής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι μέχρι τις 9 Νοεμβρίου οι νεκροί από τη χολέρα ήταν 724, ενώ 11.125 άνθρωποι νοσηλεύονται.
 
Η γειτονική Δομικανή Δημοκρατία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για την πιθανότητα μετάδοσης της νόσου, αλλά στις ΗΠΑ–μόλις δύο ώρες αεροπορικώς από την Αϊτή–οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν πως υπάρχει πιθανότητα λίγων κρουσμάτων, όμως ο κίνδυνος εκτεταμένης μετάδοσης είναι μικρός λόγω του επαρκούς συστήματος υγιεινής.
 
Στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο Υγείας της Φλόριντα επισημαίνει πως οι μετακινήσεις από και προς την Αϊτή αυξήθηκαν μετά τον σεισμό, με τους ταξιδιώτες να είναι κυρίως εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, αλλά και Αϊτινοί που επισκέπτονται τους συγγενείς τους. Στην Φλόριντα ζουν περισσότεροι από 240.000 Αϊτινοί, το 46% του πληθυσμού τους στις ΗΠΑ.
 
“Η χολέρα δεν μεταδίδεται εύκολα σε αναπτυγμένες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όμως θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε κάθε επικίνδυνη κατάσταση”, υπογραμμίζεται στην ιστοσελίδα.
 
Η επιδημία χολέρας επιδεινώθηκε από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Τόμας αυτόν τον μήνα.
 
Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Νοεμβρίου στην Αϊτή.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ