Κόσμος

Στροφή Ρέντσι προς τον Τραμπ

«Πιστεύω ότι ο Τραμπ πρόεδρος θα είναι διαφορετικός από τον Τραμπ υποψήφιο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre.

«Ο Τραμπ κατάφερε να ερμηνεύσει την αλλαγή με πιο ριζικό τρόπο από την Χίλαρι Κλίντον. Ο κόσμος επιλέγει την αλλαγή, αν και ορισμένες φορές, η αλλαγή αυτή προκαλεί έναν κάποιο φόβο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Θέλησε να υπογραμμίσει, επίσης, ότι «ό,τι συμβαίνει στην Αμερική δεν μετατρέπεται, αυτόματα, σε νίκη της Μαρίν Λε Πεν στην Γαλλία ή του Μπέπε Γκρίλλο στην Ιταλία». Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρέντσι επανέλαβε ότι «αν χρειασθεί, η Ιταλία θα θέσει βέτο στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ», αν και «δεν είναι κάτι που θέλει να το πράξει».

Κατέστησε, δε, σαφές, ότι «το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν μπορεί να αφορά την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων» όπως και ότι «χώρες σαν την Ουγγαρία δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα κονδύλια με τα οποία η Ιταλία στηρίζει την Ένωση, για ιδεώδη που η Ρώμη δεν συμμερίζεται».

Σε ότι αφορά, τέλος, το ιταλικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τις συνταγματικές αλλαγές, ο Ματτέο Ρέντσι δήλωσε στο Rai Tre ότι «στόχος του είναι να απλουστεύσει την Ιταλία», διευκολύνοντας τις επενδύσεις και την έγκριση των νόμων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αρνήθηκε, για μια ακόμη φορά, να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν θα παραιτηθεί, σε περίπτωση που οι ιταλοί, με την ψήφο τους, δεν εγκρίνουν τις συνταγματικές αλλαγές του δημοψηφίσματος. Δήλωσε, πάντως, ότι «δεν είναι άνθρωπος ο οποίος έχει μάθει να επιπλέει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ
Δεξαμενόπλοιο τουρκικών συμφερόντων με ρωσικό πετρέλαιο χτυπήθηκε από drone κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το πλοίο, με σημαία Σιέρα Λεόνε και την ονομασία Altura, είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας στις 22 Μαρτίου, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους
πλοιο
Ραπάροντας, ο τραγουδιστής Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε βουλευτής στο Νεπάλ και αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας
«Η καρδιά μου ξεχειλίζει από θάρρος, το αίμα μου βράζει, τα αδέλφια μου είναι στο πλευρό μου, αυτή τη φορά θα υψωθούμε ψηλότερα», τραγουδάει στο νικητήριο βιντεοκλίπ
Ράπερ - Νεπάλ
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει εδώ και καιρό την απειλή του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν – Ρωσία, Βόρεια Κορέα και Κίνα συνεργάζονται στενά με την Τεχεράνη
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, απάντησε διπλωματικά σε σχέση με τα όσα έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Συμμαχία
Μαρκ Ρούτε