Κόσμος

Sueddeutsche Zeitung: Στα χέρια των Γερμανών τα στοιχεία υποστηρικτών του Γκιουλέν

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) έστειλαν στην γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας (BND) αναλυτικό κατάλογο με τα ονόματα και τα πλήρη στοιχεία υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που η Άγκυρα κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung".

Ο επικεφαλής της ΜΙΤ φέρεται να έστειλε στον Μπρούνο Καλ, τον επικεφαλής της BND, τον κατάλογο με τα ονόματα των υποστηρικτών του Γκιουλέν που κατοικούν στην Γερμανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα στον κατάλογο αναφέρονται οι αριθμοί των σταθερών και κινητών τηλεφώνων των ατόμων, οι διευθύνσεις τους και σε πολλές περιπτώσεις φωτογραφίες τους.
Όπως αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung, πολλές από τις φωτογραφίες ελήφθησαν κρυφά, όπως για παράδειγμα με την βοήθεια καμερών παρακολούθησης.
Ο επικεφαλής της BND φέρεται να διαβίβασε τη λίστα στη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στις υπηρεσίες αντικατασκοπίας που προσπαθούν να διαπιστώσουν πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συγκέντρωσαν τα στοιχεία.
Στις 18 Μαρτίου, ο Καλ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν έχει καταφέρει να πείσει την BND ότι Γκιουλέν βρισκόταν πράγματι πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτηρίζει «απαράδεκτα» τα σχόλια του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 30 λεπτά
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα