Κόσμος

Σχέδιο δολοφονίας του Ιμάμογλου από τον ISIS αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος

Στόχος του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Μάλιστα, ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι απετράπη απόπειρα δολοφονίας του.

Η είδηση πως ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει μπει στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους είναι πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Sozcu, ενώ αναφορά στην υπόθεση υπάρχει και στην Cum Hurriyet.

Στο πρωτοσέλιδό της, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, η Sozcu αναφέρει ότι υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Εκρέμ Ιμάμογλου, το οποίο όμως απετράπη.

Click4more Τουρκία: Ο Ερντογάν «κυνηγά» δικαστικά τον Ιμάμογλου για αφίσες στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι σωματοφύλακες του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης έλαβαν προειδοποίηση για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας και σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικών και τη νομαρχία, αυξήθηκαν άμεσα οι άνδρες της ασφάλειάς του.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης διαψεύδει, πάντως, την πληροφορία αναφέροντας πως δεν υπήρξε τέτοιο μήνυμα από την πλευρά τους προς τους σωματοφύλακες.

Εκείνο που δεν έχει αποκαλυφθεί επίσης είναι το γιατί το Ισλαμικό Κράτος θέλει να δολοφονήσει τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος μάλιστα δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το θέμα μετά τα δημοσιεύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια