Κόσμος

Συγγραφέας εγκαταλείπει τη Μεγάλη Βρετανία για «να ξαναγίνει Ευρωπαία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η διάσημη συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ από τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε πως θέλει να ζητήσει την ιρλανδική υπηκοότητα, ώστε «να ξαναγίνει Ευρωπαία». Η Μαντέλ αποκάλυψε ότι σκέφτεται εδώ και καιρό να εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία, που βγήκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Η ίδια επικρίνοντας τη μοναρχία, που της «δημιουργεί αμηχανία», λέει πως «αισθάνεται καλύτερα σε μια δημοκρατία», σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα από την ιταλική εφημερίδα la Repubblica.

«Ελπίζω να μπορέσω να κάνω σύντομα την αντίθετη διαδρομή από την οικογένειά μου και να ξαναγίνω Ιρλανδή», εξήγησε η Μαντέλ, η οποία είναι ιρλανδικής καταγωγής από τους παππούδες της.

Το σχέδιο αυτό «φρέναρε» εξαιτίας της Covid, εξήγησε η 69χρονη μυθιστοριογράφος, η οποία έχει κερδίσει δύο φορές το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο Booker για τους δύο πρώτους τόμους της τριλογίας της για τον Τόμας Κρόμγουελ, υπουργό του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου 8ου.

«Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα έπρεπε να είναι στη δημόσια ζωή»

Παρόλο που λέει πως της αρέσει το μέρος όπου ζει, «στην άκρη της θάλασσας» στη νοτιοδυτική Αγγλία, η μυθιστοριογράφος εξηγεί πως «αισθάνεται την ανάγκη να ετοιμάσει τις αποσκευές της το συντομότερο δυνατό. Και να γίνει και πάλι Ευρωπαία».

Η ίδια περιέγραψε επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο ως «μια τεχνητή και επισφαλή κατασκευή». «Δεν είναι ιερό και δεν είναι καν παλιό. Παιδί δεν έμαθα τίποτε για την ιστορία των άλλων τμημάτων αυτών των νησιών», δήλωσε.

Στην ίδια συνέντευξη, επικρίνει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ένθερμο υποστηρικτή του Brexit, τον οποίο λέει πως έχει συναντήσει μερικές φορές.

«Δεν θα έπρεπε να είναι στη δημόσια ζωή. Και είμαι σίγουρη πως το ξέρει», δήλωσε εκφράζοντας την «ντροπή της για το γεγονός ότι ζει σ’ ένα έθνος που εξέλεξε αυτή την κυβέρνηση».

Η Μαντέλ χαρακτήρισε επίσης του υποστηρικτές του Brexit «ανώριμους καιροσκόπους, υποκριτές και δόλιους και συχνά γελοίους».

Το Brexit προκάλεσε συρροή αιτήσεων για την ιρλανδική υπηκοότητα από την πλευρά Βρετανών που έχουν καταγωγή από τη χώρα αυτή, ώστε να διατηρήσουν την ελευθερία να κυκλοφορούν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο μετρ του κατασκοπευτικού μυθιστορήματος Τζον Λε Καρέ, σθεναρός αντίπαλος του Brexit, πήρε την ιρλανδική υπηκοότητα λίγο πριν από το θάνατό του το Δεκέμβριο 2020, αποκάλυψε τον Απρίλιο ένας από τους γιούς του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παιδοκτονία στη Γαλλία: 5χρονη βρέθηκε νεκρή στο Μπλουά – Τη σκότωσε ο πατέρας της και επιχείρησε να αυτοκτονήσει
Οι γονείς είχαν χωρίσει και το παιδί ήταν το Σαββατοκύριακο με τον πατέρα του - Η μητέρα ενημερώθηκε από το σχολείο ότι το κοριτσάκι δεν πήγε και κάλεσε τις Αρχές
Αστυνομικός στη Γαλλία
Άσκηση «Θαλασσόλυκος»: Η Τουρκία βγάζει 100 πλοία και 50 αεροπλάνα σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα
Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΑΜ, «στόχος είναι να αξιολογηθεί η ετοιμότητα για την υπεράσπιση και την άμυνα της «Γαλάζιας Πατρίδας» έναντι των υφιστάμενων «κινδύνων ασφαλείας» στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο»
Τουρκική φρεγάτα