Κόσμος

Συγκλονιστική μαρτυρία του Ιρλανδού ομήρου που απέδρασε από την Αλγερία! (BINTEO)

Τις στιγμές της ομηρείας του στο εργοστάσιο της BP, τη μεταχείρηση που είχε από τα μέλη της Αλ Κάιντα και την απόδρασή του από την Αλγερία, περιέγραψε ο Στέφεν Μακ Φάουλ στο σύντομο τηλεφώνημα που έκανε στην οικογένειά του, που πλέον τον περιμένει να επιστρέψει σώος και αβλαβής.

Ο 36χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία κατάφερε να αποδράσει, όταν έγινε έκρηξη σε αυτοκίνητο των απαγωγέων, την Πέμπτη στις 2.30 π.μ., και αμέσως τηλεφώνησε στην οικογένειά του. Το πρώτο πράγμα που είπε στη σύζυγό του, Άντζελα, ήταν: “Στενοχωριέμαι για τους συναδέλφους μου που παραμένουν όμηροι”.

Στη συνέχεια, όπως αποκαλύπτει και ο αδερφός του Μπράιαν, τη διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά, βρίσκεται σε ασφαλές μέρος και δεν είχε τραυματιστεί.

“Η αλ Κάιντα μας φέρθηκε καλά, δεν μας πείραξε και μου επέτρεπαν να μιλάω ελεύθερα. Έκαναν μια λίστα με τα αιτήματά τους τα οποία ήθελαν να δώσουν στη δημοσιότητα και έλεγαν ότι ήθελαν να φύγει από τη βάση ο αλγερινός στρατός, ώστε κανείς να μην πάθει κακό”, είπε στο σύντομο τηλεφώνημα που έκανε στους δικούς του.

Δυο ημέρες, η οικογένειά του έζησε στιγμές αγωνίας, και όπως διηγήθηκε ο Μπράιαν Μακ Φάουλ: “Βλέπαμε συνεχώς ειδήσεις και ελπίζαμε ότι τα επόμενα νέα που θα ακούγαμε θα ήταν καλά. Όταν μάθαμε ότι μεγάλος αριθμός ομήρων σκοτώθηκαν και δεν υπήρχε κανένα στοιχείο ότι οι Ιρλανδοί ήταν ζωντανοί τότε περιμέναμε τα χειρότερα. Ήταν δύσκολο για όλους μας να μην ξέρουμε από τη μια στιγμή στην άλλη αν ήταν ζωντανός ή όχι”.

Τέλος, ο Μπράιαν αναφέρθηκε και στον 13χρονο ανηψιό του, τον Ντίλαν, ο οποίος ανυπομονεί να αγκαλιάσει τον πατέρα του. “Ήταν δύσκολο να κοιμηθεί και ανησυχούσε. Για το νεαρό της ηλικίας του, πέρασε πολλά τις τελευταίες 48 ώρες”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝ ΜΑΚ ΦΑΟΥΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρίλερ με τη σφαγή ομήρων στην Αλγερία

Έληξε η επιχείρηση του αλγερινού στρατού για την απελευθέρωση των ομήρων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μινεάπολη - «Ο δήμαρχος Φρέι παίζει με τη φωτιά»
Ο Τζέικομπ Φρέι είχε δηλώσει ότι «δεν θα εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί μετανάστευσης» με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά ότι «η δήλωση αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση του νόμου»
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Alex Pretti από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης στο Μινεάπολις
Σε δίκη δύο Γάλλοι streamers για τον θάνατο ενός 46χρονου σε live μετάδοση – Έκαναν βίντεο με βασανισμούς και ωμή βία
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη βίντεο όπου το θύμα δεχόταν προσβολές και χτυπήματα, τον απειλούσαν σε ζωντανή μετάδοση, στο κανάλι του, το οποίο είχε συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 ακολούθους
Ο 46χρονος Ζαν Πορμανόβ
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας – Επεισόδιο προκάλεσε κληρικός
Ο διορισμός της προκάλεσε κριτική από ορισμένους συντηρητικούς στο παγκόσμιο δίκτυο των Αγγλικανών που αντιτίθενται στη χειροτονία των γυναικών
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι
Θηριώδη κύματα παρέσυραν και έπνιξαν 13χρονη στη Μάλτα: Αγνάντευε τη θάλασσα με την οικογένειά της σε πεζόδρομο
Η σορός του κοριτσιού βρέθηκε παγιδευμένη σε βράχους στον πυθμένα της θάλασσας και ανασύρθηκε από τους δύτες - Τα κύματα παρέσυραν τον πατέρα και τον αδερφό της οι οποίοι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να σωθούν
Μάλτα