Κόσμος

Συλλήψεις αστυνομικών – υπόπτων για δολοφονία Δημαρχου

Έξι αστυνομικοί συνελήφθησαν στο Μεξικό στο πλαίσιο της έρευνας για την απαγωγή και την δολοφονία ενός δημάρχου στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι αστυνομικοί, περιλαμβανομένου ενός ο οποίος ήταν σωματοφύλακας του Ελδεμίρο Καβάσος, του δολοφονημένου δημάρχου της πόλης Σαντιάγο, φέρονται να πληρώθηκαν από μια συμμορία που διακινεί ναρκωτικά προκειμένου να διευκολύνουν το έγκλημα, δήλωσαν ο κυβερνήτης και ο εισαγγελέας Ροδρίγο Μεδίνα και Αλεχάνδρο Γκάρσα στους δημοσιογράφους. Είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, πρόσθεσαν.

    Η απαγωγή και ο φόνος του Καβάσος –του πέμπτου Μεξικανού δημάρχου που πέφτει θύμα των εκτελεστών των καρτέλ– εξόργισε πολλούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του προέδρου Φελίπε Καλδερόν, ο οποίος δεσμεύτηκε να “διπλασιάσει” τις προσπάθειές του να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα.

    Πάνω από 28.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες και ανάμεσα στους κακοποιούς και τις υπηρεσίες ασφαλείας από το 2006, όταν ο Καλδερόν κήρυσσε την αμφιλεγόμενη εκστρατεία του για την πάταξη των καρτέλ με τη συμμετοχή του στρατού σε αστυνομικό ρόλο.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους ο Καβάσος–που ήταν γνωστός για την άτεγκτη στάση του έναντι του οργανωμένου εγκλήματος–αναγκάστηκε να ακολουθήσει ένοπλους που φορούσαν παλιές στολές της αστυνομίας.

    Ο σωματοφύλακάς του και μόνος αυτόπτης μάρτυρας της απαγωγής βρέθηκε με μώλωπες αλλά κατά τα άλλα σώος και αβλαβής στα προάστια της πόλης λίγο μετά την απαγωγή.

    Η δεμένη και φιμωμένη σορός του Καβάσος βρέθηκε την Τετάρτη έξω από την πόλη του στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, η οποία γειτνιάζει με το Τέξας των ΗΠΑ.

  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο: Για πρώτη φορά χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης
Επίλεκτες ουκρανικές δυνάμεις Spetsnaz έπληξαν το τάνκερ σε απόσταση σχεδόν 2.000 από το μέτωπο - «Θα χτυπάμε τον εχθρό όπου και να βρίσκεται»
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο: Για πρώτη φορά χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης
52
Πούτιν για τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια: «Οι Ευρωπαίοι είναι ληστές, θα έχουν σοβαρές συνέπειες» - Δείτε live
Δηλώνει έτοιμος να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και τονίζει πως το Κίεβο δεν είναι έτοιμο για ειρηνευτικές συνομιλίες - Υποσχέθηκε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Ρωσίας στα δικαστήρια σχετικά με τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Βλαντιμίρ Πούτιν
16