Κόσμος

Συλλήψεις για την απόπειρα στην Times Square

Oι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν αμερικανό, πακιστανικής καταγωγής ο οποίος καταζητείτο για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πλατεία Τάιμς της Ν.Υόρκης.
 
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ,ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο αγοραστής του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην αποτυχημένη επίθεση.
 
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο ύποπτος συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης γράφουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση ότι ο άνδρας αυτός, που έχει αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα, επέστρεψε πρόσφατα από ένα ταξίδι στο Πακιστάν. Ζει στο Κονέκτικατ και πριν από περίπου τρεις εβδομάδες αγόρασε τοις μετρητοίς το όχημα που βρέθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά, ένα Nissan του 1993.
 
Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ τόνισε χθες πως οι ερευνητές διαθέτουν «σοβαρές ενδείξεις» από το βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να απομακρύνεται από την πλατεία Τάιμς Σκουέαρ στην Νέα Υόρκη, όπου το βράδυ του Σαββάτου εντοπίσθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.
 

«Διαθέτουμε σοβαρές ενδείξεις» που συνδέονται με το βίντεο αυτό, όμως «ακολουθούμε επίσης και άλλες εκδοχές», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Χόλντερ, του οποίου τις δηλώσεις επιβεβαίωσε και άλλο στέλεχος του υπουργείου.
 
Ο ίδιος εκτιμά πως οι έρευνες έχουν «επιτύχει σημαντική πρόοδο» από τον εντοπισμό του αυτοκινήτου, σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο.
 
Σύμφωνα με τον Χόλντερ, οι δράστες της αποτυχημένης επίθεσης «σκόπευαν να σπείρουν τον τρόμο» στη Νέα Υόρκη.
 
Παράλληλα, και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς τόνισε στην ενημέρωσή του πως «οποιοσδήποτε διαθέτει αυτού του τύπου τα υλικά που είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο στην Τάιμς Σκουέαρ, θα έλεγα πως ήθελε να τρομοκρατήσει, ολοκληρωτικά. Και θα έλεγα πως όποιος το έπραξε θα πρέπει, σαφώς, να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης».
 
Μάλιστα η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ επικαλείται αξιωματούχο, ο οποίος επικαλούμενος συζήτηση με στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, τόνισε πως «δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε εάν βρεθεί κάποιος ξένος σύνδεσμος. Εκείνοι κοιτάζουν προς κάποια διαφωτιστικά στοιχεία και τονίζουν πως όλα υποδεικνύουν προς εκείνη την κατεύθυνση».
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 12
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν
Άντι Μπέρναμ: Δάκρυσε για τον πατέρα του που έχει Αλτσχάιμερ – «Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαι πρωθυπουργός»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας που μένει ο πατέρας του όταν ο ίδιος πήγε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ
Prime Minister Andy Burnham speaking during a visit to a family centre in Sheffield, South Yorkshire, for the launch of the biggest transfer of power from Westminster in a generation, which will allow English mayors to keep a share of the taxes collected in their area, giving communities greater control over the decisions that shape jobs, transport, housing and public services. July 31, 2026. Annabel Lee-Ellis/Pool via REUTERS