Κόσμος

Σύμβουλος Ερντογάν: Θα δώσει εντολή για χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο αν…

- Ξεπερνά κάθε όριο ο "σουλτάνος" Ερντογάν - Απειλεί να χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο αν γίνει έρευνα ή εξόρυξη που εκείνος δεν εγκρίνει! - "Σε οποιοδήποτε πεδίο δεν δίνουμε άδεια, ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα" είπε κορυφαίος σύμβουλός του

Ότι ο Ερντογάν παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο, το ξέραμε. Αλλά αυτή τη φορά οι απειλές του ξεπερνούν κάθε όριο. Γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί την Κύπρο (και όχι μόνο) με πόλεμο! Όλα αυτά για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι νέες απειλές του Ερντογάν έρχονται δια στόματος του (γνωστού και μη εξαιρετέου) σύμβουλού του, Γιγίτ Μπουλούτ. Ενός ανθρώπου που συχνά προκαλεί με τα λεγόμενά του. Όπως και τώρα. Που είπε πως αν γίνει προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη στην ανατολική Μεσόγειο με την οποία η Τουρκία δεν συμφωνεί, ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα!

Πυρά κατά της ENI και… απειλή πολέμου

Ο Μπουλούτ εμφανίστηκε σε εκπομπή του κρατικού καναλιού TRT. Είπε ότι ο ιταλικός κολοσσός, ENI, «προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει».

[read4more]

Και αφού ουσιαστικά κορόιδεψε τους Ιταλούς, μίλησε για… θράσος των Κυπρίων και προκάλεσε (!) τους Ιταλούς να μπουν στην κυπριακή ΑΟΖ αν δεν φοβούνται στην Τουρκία!

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό», κατέληξε το… παραλήρημα ο Μπουλούτ!

Ο Ερντογάν απειλεί… τους πάντες

Από το Σάββατο (03.03.2018) άλλωστε ο ίδιος ο Ερντογάν είχε φροντίσει να προκαλέσει Ελλάδα και Κύπρο, απειλώντας τις πως τίποτα δεν θα γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεσή του!

“Χωρίς τη συγκατάθεση της “ΤΔΒΚ” και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο “θερμό” επεισόδιο πριν από μερικές μέρες με το γεωτρύπανο της ENI!

Και όχι μόνο αυτό. Ο “σουλτάνος” απείλησε να κάνει τα νταηλίκια του και στη Γαλλία (σ.σ. με την Total) αλλά και στις ΗΠΑ (σ.σ. με την ExxonMobil).

Συνδικαιώματα!

“Και ο βορράς και ο νότος”, κατά την έκφρασή του, “έχουν δικαίωμα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο που θα βρεθεί. Σε αυτό το σημείο δεν αποδεχόμαστε κάποιοι να κινούνται μονομερώς. Αν ο Αναστασιάδης θέλει να συμπεριφέρεται ειλικρινώς ένα πράγμα υπάρχει που πρέπει να κάνει: Να ξεκαθαρίσει με διαπραγματεύσεις με τον βορρά της Κύπρου με ποιούς και πώς θέλει να κάνει τις εργασίες έρευνας. Οι γεωτρήσεις πρέπει να γίνουν μαζί και το προϊόν που θα εξορυχθεί πρέπει να διαμοιραστεί”, ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ