Κόσμος

Συναγερμός για το επικίνδυνο παιχνίδι «chili pepper» – Μαθητές με εγκαύματα

Σε συναγερμό οι αρχές μετά το νέο επικίνδυνο παιχνίδι "chili pepper" που εξαπλώνεται στα σχολεία της Γαλλίας.

Οι μαθητές παίρνουν στο σχολείο καυτερές πιπεριές (εξ ου και η ονομασία “chili pepper”), τις ανοίγουν, τις τρίβουν και ρίχνουν ό,τι μένει στα μάτια ή το στόμα ανυποψίαστων συμμαθητών τους.

Η γαλλική αστυνομία προειδοποιεί για τη νέα πρόκληση “chili pepper” στα social media που εξαπλώνεται στα σχολεία.

Οι αρχές στη βόρεια περιοχή Pas-de-Calais έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τους γονείς. “Μια νέα επικίνδυνη πρόκληση έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε σχολεία και social media. Είναι το “chili pepper” παιχνίδι”.

Εξηγούν ότι κάποιοι μαθητές παίρνουν στο σχολείο καυτερές πιπεριές και αφού τις τρίψουν ρίχνουν το μείγμα στα μάτια και το στόμα συμμαθητών τους.

Ορισμένοι μάλιστα τρίβουν την ουσία από τις καυτερές πιπεριές στο δέρμα τους με αποτέλεσμα να παθαίνουν “σοβαρά εγκαύματα”.

Μαθητές με εγκαύματα από το “chili pepper” game

“Δεδομένου ότι η πρόληψη παραμένει η αποτελεσματικότερη μέθοδος για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε ανοιχτά με τους νέους για τους κινδύνους του παιχνιδιού. Να είστε προσεκτικοί”.

Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τουλάχιστον 3 μαθητές υπέστησαν εκγαύματα αφού έπαιξαν το επικίνδυνο παιχνίδι στην κοινότητα Romilly-sur-Seine. Δύο από αυτούς είχαν υποστεί εγκαύματα.

Πηγή: RT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη