Κόσμος

Συναγερμός μετά την επίθεση κατά ευρωπαϊκής αποστολής στο Μάλι

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τα μέλη της στρατιωτικής αποστολής της Ε.Ε. στο Μάλι μετά την επίθεση ενόπλων στη βάση της, το βράδυ της Δευτέρας (21.03.2016). Κανένα μέλος της αποστολής δεν τραυματίστηκε.

“Κανένας από το προσωπικό της EUTM-Mali δεν τραυματίστηκε,” ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η αποστολή, προσθέτοντας ότι διεξάγει επιχείρηση για ν’ “ασφαλίσει” την περιοχή.

 

Official Information from EUTM-Mali:1. EUTM Mali headquarters (BAMAKO) has been attacked by small arms fire.2. The…

Posted by EUTM Mali on Monday, 21 March 2016

Η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων Φεντερίκα Μονγκερίνι, με μήνυμά της στο twitter τόνισε πως οι σκέψεις της είναι με τα μέλη και το προσωπικό της ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης στο Μάλι, που κάνουν εξαιρετική και σημαντική δουλειά σε μια δύσκολη προσπάθεια.

Η επίθεση των ενόπλων είχε στόχο το ξενοδοχείο Nord-Sud Hotel, στην πρωτεύουσα της χώρας Μπαμακό, το οποίο χρησιμοποιεί ως διοικητήριο, η δύναμη των 600 αντρών της ΕΕ, που έχει αναπτυχθεί στο Μαλί, προκειμένου να εκπαιδεύσει τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.

“Οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να περάσουν διά της βίας την είσοδο και οι φρουροί άνοιξαν πυρ. Ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε. Τα πυρά συνεχίζονταν για πολλά λεπτά”, δήλωσε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες κοντά στο ξενοδοχείο-βάση της αποστολής της ΕΕ. 

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 10