Κόσμος

Συναγερμός στη Γαλλία – Χιονοστιβάδα παρέσυρε πολλούς σκιέρ στις Άλπεις

- Οι διασώστες λένε ότι δεν υπάρχουν θύματα και ότι έχουν καταφέρει να τους απεγκλωβίσουν όλους
- Με τα πόδια έφτασαν στην περιοχή οι διασώστες αφού ήταν δύσκολη η προσέγγιση από ελικόπτερα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε σήμερα το πρωί μια πίστα σκι στο Τιν, στις γαλλικές Άλπεις, δεν προκάλεσε θύματα, ανακοινώθηκε από το χιονοδρομικό κέντρο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει αρχικά πως είχαν παρασυρθεί πολλοί άνθρωποι. «Πολλοί σκιέρ σπρώχθηκαν απότομα και την φροντίδα τους ανέλαβε το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου. Οι διασώστες αναπτύχθηκαν αμέσως. Έπειτα από επιχειρήσεις έρευνας, διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν θύματα», διευκρίνισε ο σταθμός σε ανακοίνωσή του.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε γύρω στις 10 π.μ. (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Βαλ Κλαρέ του χιονοδρομικού κέντρου, κοντά σε μια σχετικά εύκολη «μπλε» πλαγιά. Οι πίστες σκι του χιονοδρομικού κέντρου έκλεισαν όλες και οι σκιέρ απομακρύνθηκαν από το προσωπικό και την αστυνομία.

Οι συνθήκες διάσωσης ήταν δύσκολες επειδή η ομίχλη καθιστούσε αδύνατη τη μεταφορά των διασωστών με ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να υποχρεωθουν να φθάσουν στην περιοχή οδικώς.
Ο κίνδυνος να εκδηλωθούν χιονοστιβάδες ήταν υψηλός σήμερα, στο τέσσερα μιας πενταβάθμιας κλίμακας.
Τέσσερις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από χιονοστιβάδα στις 13 Φεβρουαρίου στο Τιν.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1