Κόσμος

Συναγερμός στη Βόρεια Θάλασσα! Έπεσαν κοντέινερ με επικίνδυνη ουσία!

Κίνδυνος για περιβαλλοντολογική μόλυνση στη Βόρεια Θάλασσα εξαιτίας ενός πλοίου που έχασε στα θάλασσα 20 κοντέινερ με επικίνδυνη ουσία!

Αυτό ανακοίνωσε η ολλανδική ακτοφυλακή καθώς ένα πλοίο εξαιτίας της κακοκαιρίας στη Βόρεια Θάλασσα έχασε τουλάχιστον 270 εμπορευματοκιβώτια την περασμένη νύχτα στα γερμανικά ύδατα, τρία από τα οποία περιέχουν μια εν δυνάμει επικίνδυνη ουσία.

Εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που επικρατούσαν στη Βόρεια Θάλασσα, περίπου είκοσι κοντέινερ γεμάτα κυρίως με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, επίπεδες οθόνες, λαμπτήρες και παιγνίδια, εκβράστηκαν σήμερα σε τρία ολλανδικά νησιά στη θάλασσα Βάντεν, στο βόρειο τμήμα των ολλανδικών ακτών.

Τρία εμπορευματοκιβώτια, τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί, περιέχουν βαρέλια με οργανικά υπεροξείδια σε μορφή πούδρας, ανέφερε η ακτοφυλακή με ανάρτησή της στο Twitter.

Αυτή η εξαιρετικά εύφλεκτη ουσία, της οποίας ο καπνός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή πλαστικών, πολυστυρενίου και PVC.

Η ακτοφυλακή συνιστά στο κοινό να μην πλησιάζει τα κοντέινερ και να ειδοποιεί την αστυνομία ή τους πυροσβέστες. Διευκρίνισε πως αγνοεί τι υπάρχει μέσα σ’ αυτά, πέραν εκείνων που εκβράστηκαν στα νησιά και τα οποία περιείχαν διάφορα αντικείμενα όπως λαμπτήρες και τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με τις γερμανικές ναυτιλιακές υπηρεσίες, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επλήγη από καταιγίδα στη Βόρεια Θάλασσα και πρόκειται για το MSC Zoe, με σημαία Παναμά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία 12