Κόσμος

Συναγερμός στην Αυστραλία! Ύποπτα δέματα σε πρεσβείες και προξενεία

Ύποπτα δέματα που εστάλησαν σε πρεσβείες και προξενεία ξένων χωρών στην Καμπέρα και τη Μελβούρνη έχουν προκαλέσει συναγερμό στην Αυστραλία.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα ύποπτα δέματα βρέθηκαν σε πρεσβείες και προξενεία. Τα δέματα εξετάζονται και έχει ξεκινήσει έρευνα. Δεν δόθηκαν όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αυστραλία.

Μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας μετέδωσαν ότι τα ύποπτα δέματα παραδόθηκαν σε πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας.

australia
Φωτογραφία Reuters

Πυροσβέστες και τραυματιοφορείς έσπευσαν στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και αυτή της Ινδίας στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες περί κάποιου τραυματισμό μελών του προσωπικού οποιασδήποτε ξένης διπλωματικής αποστολής.

australia
Φωτογραφία Reuters

Η βρετανική αποστολή επιβεβαίωσε ότι παραλήφθηκε στα γραφεία της στη Μελβούρνη ένα από τα ύποπτα δέματα. «Όλο το προσωπικό μας είναι ασφαλές» «και γνωρίζουμε πού βρίσκεται», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου