Κόσμος

Συναγερμός στην Ευρώπη! Europol: Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις!

Και πάλι η Γαλλία αλλά και η Βρετανία θα δεχθούν ευρείας κλίμακας επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος στο άμεσο μέλλον, δηλώνει ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ και προκαλεί ρίγη σε όλη την Ευρώπη.

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Europol ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει νέες “μεγάλης κλίμακας επιθέσεις” στην Ευρώπη.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει “μία νέα επιχειρησιακή ικανότητα για την πραγματοποίηση νέας εκστρατείας με μεγάλης κλίμακας επιθέσεις” επικεντρωμένες στην Ευρώπη, προειδοποίησε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ στο Άμστερνταμ ανακοινώνοντας την σύσταση ενός νέου Ευρωπαϊκού Κέντρου κατά της Τρομοκρατίας.

Οι αναλυτές της Europol θεωρούν ότι το Ισλαμικό Κράτος “προετοιμάζει νέες επιθέσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ και ιδιαίτερα στη Γαλλία”, αναφέρεται σε έκθεση που παρουσίασε ο διευθυντής της Europol.

Στο Λονδίνο, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το τελευταίο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το κέντρο ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο περιέχει εικόνες και τις τελευταίες δηλώσεις εννέα ατόμων που συμμετείχαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και στο οποίο διατυπώνεται απειλή κατά της Βρετανίας.

“Εξετάζουμε το τελευταίο αυτό βίντεο προπαγάνδας, μία ακόμη ενέργεια μίας αποκρουστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται σαφώς σε παρακμή και υποχώρηση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 5
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 7