Κόσμος

Συναγερμός στην Ουκρανία για νέα ρωσική πυραυλική επίθεση – Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ουκρανία υπό τον φόβο νέας πυραυλικής επίθεσης από την Ρωσία, μετά την σημερινή (21.11.2024) πρωινή ανακοίνωση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) κατά της πόλης Ντνίπρο.

Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο με στόχο να προειδοποιήσουν τους πολίτες για πιθανή επίθεση της Ρωσίας με πυραύλους, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραύλους τύπου Neptune κατά ρωσικών στόχων στην Σεβαστούπολη.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε πως ειδικοί διενεργούν έρευνα για να ταυτοποιήσουν το είδος του πυραύλου που εκτόξευσε η Ρωσία εναντίον της περιοχής του Ντνίπρο στην Ουκρανία.

 

«Όλα τα χαρακτηριστικά του: η ταχύτητα, το ύψος είναι εκείνα ενός βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου. Η πραγματογνωμοσύνη είναι σε εξέλιξη», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.

Η Ρωσία φαίνεται πως εξαπέλυσε πύραυλο ICBM κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Κιέβου, στην πρώτη γνωστή χρήση στον πόλεμο αυτού του ισχυρού όπλου που έχει σχεδιαστεί για να φέρει πυρηνικές κεφαλές και να καταφέρει πλήγματα σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε κλεισμένη μια 45χρονη και τη βασάνιζε επί χρόνια – Την έπλεναν με χλωρίνη και την τάιζαν χυλό με απορρυπαντικό πιάτων
Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
Αστυνομία
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί