Κόσμος

Συνάντηση Μέρκελ – Γιούνκερ στη “σκιά” επικρίσεων της Κομισιόν για τα γερμανικά πλεονάσματα

Η Άγκελα Μέρκελ είχε απόψε συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Λίγες ώρες, νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επικρίνει για μία ακόμη φορά τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, τα οποία, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προκαλούν «σημαντικές οικονομικές, αλλά και πολιτικές στρεβλώσεις σε όλη την ευρωζώνη».
Ο Επίτροπος κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση «να κάνει περισσότερα» για να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να εντείνει την εσωτερική ζήτηση. Το 2016 οι γερμανικές εξαγωγές κατέγραψαν μία αύξηση-ρεκόρ, και μάλιστα για έβδομη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να φτάσει για πρώτη φορά τα 253 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται στη γερμανική πρωτεύουσα και ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για πρώτη φορά υπό τη νέα του ιδιότητα. Ο Ταγιάνι θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον απερχόμενο πρόεδρο της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου