Κόσμος

Συνάντηση Μνούτσιν με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα που κατηγορείται για την δολοφονία του Κασόγκι

Συνάντηση με τον Σαουδαραβα πρίγκιπα διάδοχο που φέρετε ως εμπλεκόμενος στην δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι είχε ο υπουργός Οικονομικών.

Την Κυριακή ο Μνούτσιν ανέφερε ότι οι εξηγήσεις της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ήταν ένα «καλό πρώτο βήμα όχι όμως επαρκές», προσθέτοντας ότι είναι πρόωρο να συζητηθεί η επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ριάντ σε σχέση με το περιστατικό.

Ο πρίγκιπας διάδοχος και ο Μνούτσιν «υπογράμμισαν τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, τονίζεται στο tweet.

Τραμπ: Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις

Από την μεριά του ο Τραμπ δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος με τις εξηγήσεις που έδωσε η Σαουδική Αραβία, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι δεν θέλει να χάσει τις επενδύσεις από το Ριάντ, ενώ είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε το Σάββατο τον θάνατο του Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τότε που εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τη 2α Οκτωβρίου.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα» δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Δεν θέλω να χάσω όλες αυτές τις επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας. Όμως θα φθάσουμε στο τέλος της υπόθεσης».

Εξάλλου, ο μεγιστάνας δήλωσε έκπληκτος από το διάστημα του ενός μήνα που ανακοίνωσαν οι Σαουδάραβες για την ολοκλήρωση της έρευνας.

«Είναι μεγάλη καθυστέρηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό».

«Έχουμε ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία, έχουμε ανθρώπους στην Τουρκία (…). Θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα τις επόμενες ημέρες» διαβεβαίωσε.

Στο μεταξύ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που σκοτώθηκε ο Τζαμάλ Κασόγκι και ότι οι συνομιλίες επ’ αυτού συνεχίζονται με τις σαουδαραβικές αρχές.

«Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια κι όχι μόνο να μιλάμε. Καταρχάς, πρέπει να μάθουμε γιατί πέθανε. Ποιος τον σκότωσε; Θέλουμε να μάθουμε όλα τα γεγονότα» ανέφερε ο Μπόλτον από τη Μόσχα που επισκέπτεται, όπως μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο Ekho Moskvy.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς