Κόσμος

Συνέλαβαν αξιωματούχο του Καντάφι

Ο Μπουζάιντ Ντόρντα, ο επικεφαλής της αντικατασκοπείας του Καντάφι συνελήφθη ενώ τις αμέσως ερχόμενες ώρες θα γίνει η παράδοσή του στην προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης,

Την σύλληψη του αξιωματούχου του ανατραπέντος 42χρονου καθεστώτος έκαναν νωρίτερα σήμερα μαχητές, που αυτοαποκαλούνται ‘Ταξιαρχίες του μάρτυρα Αμπντελατί Γαντούρ’.

Στη συνέχεια, οι ίδιοι προσκάλεσαν τον ανταποκριτή του Ρόιτερς στην Τρίπολη σε μια κατοικία, στη συνοικία Ζενάτα, όπου προς το παρόν 20 καλά οπλισμένοι φρουροί κρατούν τον Ντόρντα, έναν από τους πρωθυπουργούς του καθεστώτος.

Στον ίδιο, το 15μελές Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ απαγόρευσε τον Φεβρουάριο τις μετακινήσεις του στο εξωτερικό.

Αρκετοί είναι, πλέον, οι αξιωματούχοι του Καντάφι που παρέμειναν στη Λιβύη, ενώ βρίσκονται τώρα στη διάθεση των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών, οι οποίοι από τον Αύγουστο έχουν υπό τον έλεγχό τους την Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι την 31η Αυγούστου συνελήφθη (σε δυτικό προάστιο της Τρίπολης) ο υπουργός Εξωτερικών του Καντάφι, Αμπντελατί Ομπεϊντί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θύματα του Επστάιν ζητούν να «κατέβει» το site του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους
Δικηγόροι τους αναφέρουν ότι δημοσιοποίηση ονομάτων θυμάτων έχει ανατρέψει τη ζωή τους και ζητούν τον διορισμό ανεξάρτητου επιτηρητή για την επίβλεψη της διαδικασίας
Ο Τζέφρι Έπσταϊν
Σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ιαπωνία στοίχισαν τη ζωή σε 30 ανθρώπους – Στα 4,5 μέτρα το ύψος του χιονιού
Η κυβέρνηση στην Ιαπωνία έδωσε εντολή στο στρατό να βοηθήσει τους κατοίκους στην επαρχία Αομόρι - Μια γυναίκα 91 ετών βρέθηκε θαμμένη στα χιόνια μπροστά στο σπίτι της
Φονικές χιονοπτώσεις στην Ιαπωνία