Κόσμος

Συνέλαβαν στη Μοσούλη 16χρονη από τη Γερμανία που μπήκε στον ISIS

Ήταν πριν από ένα χρόνο που η 16χρονη Linda Wenzel το έσκασε από το σπίτι της στη Γερμανία για να γίνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Η ανήλικη μαθήτρια συνελήφθη στα ερείπια της Μοσούλης μετά την πτώση της πόλης. Συνελήφθη μαζί με άλλες ατρόμητες γυναίκες – μέλη της τρομοκρατικής ομάδας, φορώντας μάλιστα γιλέκο αυτοκτονίας. Η ανήλικη είχε φύγει από τη Γερμανία πριν από ένα χρόνο και πέταξε από τη Φρανκφούρτη στην Τουρκία πριν τελικά φτάσει στη Συρία. Η αστυνομία πιστεύει ότι ερωτεύτηκε μουσουλμάνο που γνώρισε στο διαδίκτυο και πως ήταν αυτός που την έπεισε να μετακομίσει στη Συρία για να είναι μαζί.

Ήταν ανάμεσα στις 20 γυναίκες του Ισλαμικού Κράτους που συνελήφθησαν μετά την πτώση της Μοσούλης μετά από 10μηνη μάχη με 25.000 νεκρούς τζιχαντιστές και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ κατεστραμμένη. Την έπιασαν σε ένα σύστημα σήραγγας στη Μοσούλη με άλλες γυναίκες, ορισμένες από τις οποίες φορούσαν γιλέκα αυτοκτονίας και είχαν αυτόματα όπλα. Εργάζονταν, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, για την αστυνομική δύναμη του ISIS στην πόλη.

Οι γερμανικές αρχές, που την είχαν στη λίστα πιθανών τρομοκρατών μετά την εξαφάνισή της, επιβεβαίωσαν πως εξετάζουν τις φωτογραφίες από τη σύλληψή της στην πρόσφατα απελευθερωμένη Μοσούλη για να καθορίσουν αν είναι στην πραγματικότητα η ίδια. Η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη πηγές ασφαλείας, δήλωσε ότι η αιχμάλωτη είναι σίγουρα η χαμένη μαθήτρια από τη Γερμανία.

Η Linda, που ριζοσπαστικοποιήθηκε στη Γερμανία, άλλαξε το όνομά της σε Mariam και ορισμένες φορές δημοσίευε φωτογραφίες της στη σελίδα της στο facebook φορώντας μαντίλα. “Υπάρχουν νέα ευρήματα στην ποινική έρευνα που εξετάζονται”, δήλωσε ο εισαγγελέας Lorenz Haase. “Όταν αναγνωριστεί, η έρευνα θα επαναληφθεί”.

Η Linda ήταν δυστυχισμένη στο σπίτι όταν στράφηκε στο Ισλάμ και γρήγορα άρχισε να συνδέεται με οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή μέσα από chat rooms στο ίντερνετ. Οι φίλοι της είπαν στις αρχές πως είχε αρχίσει να μαθαίνει αραβικά, έπαιρνε το Κοράνι στο σχολείο και φορούσε συντηρητικά ρούχα πριν την εξαφάνισή της.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράκ Ομπάμα για Τζέσε Τζάκσον: Έθεσε τις βάσεις για τη δική μου εκστρατεία στην προεδρία των ΗΠΑ
«Ο αιδεσιμώτατος Τζάκσον άνοιξε επίσης ευκαιρίες για τους Αφροαμερικανούς και ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και εμάς τους ίδιους» γράφει ο Ομπάμα
Μπαράκ Ομπάμα
Ξεκάθαρος ο Ζελένσκι: «Δεν παραδίδω το Ντονμπάς – Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ τέτοια συμφωνία»
Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε ανοιχτός σε ένα σενάριο «παγώματος» της σύγκρουσης στις σημερινές γραμμές επαφής, εκτιμώντας ότι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να εγκριθεί μέσω δημοψηφίσματος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 14
Κούβα: Δεν είμαστε απειλή για τις ΗΠΑ αλλά ένα «τείχος» για τα ναρκωτικά
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν ενεργειακό αποκλεισμό στην Κούβα, επικαλούμενες την «απειλή» που θέτει στην αμερικανική εσωτερική ασφάλεια η κομμουνιστική νήσος, που απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από τη Φλόριντα
Διαδηλωτές με σημαίες της Κούβας