Κόσμος

Συνέλαβαν τον ηγέτη του Σιν Φέιν για φόνο που έγινε πριν 42 χρόνια

Ο ηγέτης του Σιν Φέιν (πολιτικού βραχίονα του IRA) Τζέρι Άνταμς κατηγορείται για την απαγωγή και το φόνο της Τζιν Μακόνβιλ, το 1972.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον Δεκέμβριο του 1972 η Τζιν Μακόνβιλ, χήρα και μητέρα 10 παιδιών, είχε απαχθεί από το σπίτι της στο Μπέλφαστ από 12 μέλη του IRA, δολοφονήθηκε και αργότερα την έθαψαν σε μια παραλία. Το σημείο όπου την είχαν θάψει αποκαλύφθηκε το 2003.

Η Μακόνβιλ είναι μια από τους «Εξαφανισμένους της Βόρειας Ιρλανδίας», τους ανθρώπους που απήχθηκαν, δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν μυστικά από τους μαχητές του IRA την περίοδο των Ταραχών.


Μάρτυρας στην απαγωγή της άτυχης μητέρας υποστήριξε πως η Μακόνβιλ είχε βοηθήσει Βρετανό στρατιώτη που είχε πυροβοληθεί από μέλη του IRA.

Ο 65χρονος Άνταμς αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την απαγωγή και τη δολοφονία της Μακόνβιλ. Σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα, αναφέρει πως «αν και ποτέ δεν διαχώρισα τη θέση μου από αυτή του IRA και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ, είμαι αθώος όσον αφορά οποιαδήποτε σχέση με την απαγωγή, τη δολοφονία και την ταφή της κυρίας Μακόνβιλ».

Ο IRA παραδέχτηκε το 1999 τη δολοφονία και την ταφή εννέα από τους «Εξαφανισμένους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχηγός κόμματος γνώριζε πως ο αδερφός του βίαζε την κόρη του αλλά σιώπησε!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο χάος βυθίζεται η Θέουτα: 18 νεκροί μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία – Διπλωματική κρίση με την Ιταλία
Η μαζική άφιξη περισσότερων από 1.500 ανθρώπων από το Μαρόκο οδήγησε σε στρατιωτική κινητοποίηση, υπερπλήρη κέντρα υποδοχής και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μαδρίτη και Ρώμη
Θέουτα μεταναστευτικό 42
«Απόλυτο χάος» στην Ισπανία: Εννέα νεκροί μετανάστες στην προσπάθεια να φτάσουν στη Θέουτα – Η κυβέρνηση Σάντσεθ στέλνει στρατό
«Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την Πολιτοφυλακή στην άσκηση των καθηκόντων της και σε ό,τι κριθεί αναγκαίο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της Θέουτα» αναφέρει το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών
Ισπανία
75