Κόσμος

Συνεχίζεται η “θυσία” των αμάχων: Πάνω από 126 νεκροί από την χθεσινή επίθεση – Ανάμεσα τους 68 παιδιά

Στους 126 ανέρχονται οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν εκτοπισμένους έξω από το Χαλέπι, στο πιο αιματηρό επεισόδιο αυτού του είδους στη Συρία τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και τουλάχιστον 68 παιδιά. Τα λεωφορεία ήταν γεμάτα με κατοίκους φιλοκυβερνητικών, πολιορκημένων χωριών που επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της Δαμασκού με τους αντάρτες για την απομάκρυνση των αμάχων.

“Ο απολογισμός αυξάνεται διαρκώς. Υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες”, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητίου. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι 109 από τους 126 νεκρούς ήταν κάτοικοι των χωριών Φούα και Καφράγια, στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ οι υπόλοιποι ήταν μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων και αντάρτες που φρουρούσαν τα λεωφορεία.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι διαπράχθηκε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας που επέβαινε σε αυτοκίνητο. Η ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας καταδίκασε την επίθεση και οι ομάδες που μάχονται υπό το λάβαρο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού την χαρακτήρισταν “δόλια τρομοκρατική επίθεση”.

Με βάση τη συμφωνία απομάκρυνσης των αμάχων, παραχωρήθηκε “ασφαλής διέλευση” σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένων και ανταρτών μαχητών) από τη Μαντάγια, μια πόλη κοντά στη Δαμασκό που πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους. Αυτή η αυτοκινητοπομπή περίμενε σε έναν σταθμό λεωφορείων, σε περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση, στα περίχωρα του Χαλεπιού, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης. Οι εκτοπισμένοι της Μαντάγια είπαν ότι άκουσαν την έκρηξη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320, εκτελούσε την πτήση 1230 και είχε αναχωρήσει από το Κανκούν του Μεξικού με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Axios: «Προ των πυλών» η σύσταση διεθνούς ασφάλειας στη Γάζα – Οι προϋποθέσεις, το «ναι» της Χαμάς και ο ρόλος της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης ασφαλείας, με διάφορες χώρες να είναι διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Γάζα
Μια λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μια κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας.