Κόσμος

Συρία: Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης των ΗΠΑ για τον επικεφαλής της HTS

Οι ΗΠΑ προσέφεραν 10 εκατ. δολάρια για όποιον βοηθούσε στη σύλληψη του -πλέον- ηγέτη της Συρίας

Διπλωματική στάση κρατούν οι ΗΠΑ με την νέα κυβέρνηση της Συρίας καθώς νωρίτερα την Παρασκευή (20.12.2024) ακύρωσαν το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για τον Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, τον ηγέτη της HTS.

Το ένταλμα σύλληψης για τον ηγέτη των τζιχαντιστών που έριξαν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, είχε εκδοθεί το 2017 και οι ΗΠΑ προσέφεραν 10 εκατ. δολάρια σε όποιον βοηθούσε στη σύλληψή του.

Νωρίτερα την Παρασκευή, απεσταλμένοι των ΗΠΑ έφτασαν στη Συρία για να μιλήσουν απευθείας με τους νέους ηγέτες της χώρας

Η διπλωμάτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Μέση Ανατολή, Μπάρμπαρα Λιφ, ο προεδρικός απεσταλμένος για θέματα ομήρων Ρότζερ Κάρστενς και ο ανώτερος σύμβουλος, Ντάνιελ Ρουμπινστάιν, είναι οι πρώτοι διπλωμάτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στη Δαμασκό από τότε που οι τζιχαντιστές ανέτρεψαν τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 3
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1