Κόσμος

Συρία: Άμεση και πλήρη αποχώρηση ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Την πλήρη αποχώρησή τους από τα εδάφη της Συρίας ετοιμάζουν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν τα στρατεύματα, αφού το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί.

Ωστόσο οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να διατηρούν στρατεύματα στο Ιράκ, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να εξαπολύουν πυραύλους προς την Συρία.

Μια τέτοια απόφαση ανατρέπει τις εικασίες σχετικά με μια μακρόχρονη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, ένα σενάριο υπέρ του οποίου συνηγορούσαν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι, με στόχο να διασφαλιστεί ότι το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος δεν θα επανεμφανιστεί.

Εντούτοις, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος είχε εκφράσει κατά το παρελθόν την έντονη επιθυμία του να φέρει τα στρατεύματα πίσω στην πατρίδα τους από τη Συρία, όταν καταστεί δυνατόν.

Περίπου 2000 Αμερικανοί στρατιώτες συνεχίζουν να επιχειρούν στη Συρία, πολλοί εκ των οποίων μέλη των ειδικών δυνάμεων, που εργάζονται στενά με τη συμμαχία Κούρδων και Αράβων πολιτοφυλάκων.

Ακόμα κα στην περίπτωση που τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρήσουν από τη Συρία, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να έχουν μια σημαντική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, μεταξύ άλλων κατά μήκος των συνόρων στο Ιράκ με περίπου 5200 στρατιώτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ρώσοι κροίσοι έγιναν πλουσιότεροι κατά 11% μέσα σ’ ένα χρόνο παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις
Το Forbes κατατάσσει τον Αλεξέι Μορντάσοφ, γενικό διευθυντή της επενδυτικής εταιρείας Seergroup, ως τον πλουσιότερο δισεκατομμυριούχο της Ρωσίας, με περιουσία 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων
iStock
Οι ΗΠΑ πιέζουν για συμφωνία με το Ιράν, ενώ συνεχίζεται η κρίση στα Στενά του Ορμούζ – Εκεχειρία θα ζητήσει ο Λίβανος
Ο Λίβανος ετοιμάζεται να ζητήσει την παράτασή της εκεχειρίας, που εκπνέει την Κυριακή, στις συνομιλίες που προγραμματίζεται να διεξαχθούν σήμερα στην Ουάσιγκτον με το Ισραήλ.
People stand amidst the rubble of a building of the Sharif University of Technology, which was damaged in a strike, amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, in Tehran, Iran, April 7, 2026. Majid Asgaripour