Κόσμος

Συρία: Ανατριχιαστικές καταγγελίες Κούρδων – Τούρκοι τεμάχισαν πτώμα μαχήτριας

Σε ανατριχιαστικές καταγγελίες προχώρησαν οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, που κατήγγειλαν ότι μία από τις μαχήτριές τους ακρωτηριάστηκε από τους αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία.

Η κουρδική διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας ανέφερε ότι η Μπαρίν Κομπάνε, μια μαχήτρια των κουρδικών μονάδων γυναικών YPJ, βραχίονα των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG, σκοτώθηκε από τους αντάρτες που πολεμούν με την στήριξη της Τουρκίας, οι οποίοι αφού «έπαιξαν με τη σορό της, την έκοψαν σε κομμάτια», με τα γεγονότα να καταγράφει ο ερασιτεχνικός φακός.

«Θεωρούμε την τουρκική κυβέρνηση υπεύθυνη για αυτήν την ειδεχθή ενέργεια» τονίζεται σε μια ανακοίνωση.

Η μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε από την πλευρά της ότι η γυναίκα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Αφρίν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Κομπάνε ήταν περίπου 25 ετών και εντάχθηκε στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών YPJ το 2015. Σκοτώθηκε στο μέτωπο μαζί με άλλους τρεις μαχητές κοντά στην πόλη Μπουλμπούλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμάς: Ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει μία «σειρά από ψέματα προσπαθώντας να αποκρύψει την αλήθεια»
Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει τη Γάζα, αλλά να «την απελευθερώσει από τη Χαμάς», κατηγορώντας τους επικριτές του για «παγκόσμια εκστρατεία ψεμάτων»
Μαχητές της Χαμάς
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 10
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6