Κόσμος

Συρία: Ανησυχούν οι Κούρδοι για ανασύνταξη του Ισλαμικού Κράτους μετά των αποχώρηση των ΗΠΑ

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία θα δώσει την ευκαιρία στο Ισλαμικό Κράτος να ανασυνταχθεί υποστηρίζουν οι κούρδοι της περιοχής.

Ο αραβοκουρδικός συνασπισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και σύμμαχοι του διεθνούς συνασπισμού που μέχρι σήμερα τελούσε υπό την διοίκηση των ΗΠΑ.

«Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους και θα δώσει στη τρομοκρατία μία ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να εξαπολύσει νέα εκστρατεία στη Συρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στο πλευρό του διεθνούς συνασπισμού, συνεχίζουν την μάχη κατά των τζιχαντιστών στους τελευταίους θύλακες που έχουν στην κατοχή τους στην ανατολική Συρία.

Οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας τελούν υπό τη απειλή νέας στρατιωτικής επίθεσης της Τουρκίας, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε με εξαφάνιση τις Μονάδες Προστασίας του Λαού που αποτελούν τη βάση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαδρίτη: Δύο νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε – Δύο άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι
Η κατάρρευση του κτιρίου σημειώθηκε στο κέντρο της Μαδρίτης, πολύ κοντά στην Πλάθα Μαγιόρ, λίγο μετά τις 13:30 (τοπική ώρα) και στις έρευνες συμμετέχουν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και drones
Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μαδρίτη
Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές «ξεχύθηκαν» στους δρόμους ανήμερα της επετείου της επίθεσης της Χαμάς στη Γάζα
Διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις όπως στο Σίδνεϊ, στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Γενεύη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Στοκχόλμη
παλαιστίνη 6