Κόσμος

Συρία: Απήχθησαν 300 Κούρδοι που πήγαιναν να πληρωθούν!

Περίπου 300 Κούρδοι οι οποίοι πήγαιναν στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, και στη Δαμασκό για να πάρουν τους μισθούς τους, απήχθησαν στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού από ισλαμιστές αντάρτες, δήλωσαν σήμερα μια πηγή στο Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και ένας Κούρδος αξιωματούχος στο Κομπάνι.

“Μια ομάδα 300 ανθρώπων, οι οποίοι επέβαιναν σε πέντε λεωφορεία και σε ένα βανάκι κι έρχονταν από την κουρδική κοινότητα Αφρίν, απήχθησαν σε ένα οδόφραγμα ισλαμιστών ανταρτών ενώ πήγαιναν στο Χαλέπι για να πάρουν τους μισθούς τους”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ναουάφ Χαλίλ, εκπρόσωπος του PYD στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με έναν άλλο Κούρδο αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, τον Ιντρίς Νασάν, στην απαγωγή προέβησαν μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα, του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο Νασάν, αξιωματούχος στο κουρδικό καντόνι της πόλης Κομπάνι, διευκρίνισε ότι οι ισλαμιστές μαχητές “άφησαν τις γυναίκες και τα παιδιά, αλλά συνέλαβαν 300 άνδρες και νέους”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαχθέντες πήγαιναν στο Χαλέπι και τη Δαμασκό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοπή στο Λούβρο: Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν για την ανάκτηση των κοσμημάτων του Στέμματος και ο κωδικός «Louvre» σε σύστημα ασφαλείας
Σύμφωνα με το ABC, ο κωδικός για τις κάμερες ασφαλείας στο Λούβρο ήταν «louvre», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός εκ των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι κλέφτες στο Λούβρο
Θρήνος για τους 6 νεκρούς από τη φωτιά στην Τουρκία - Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας από τους 5 τραυματίες - Δείτε βίντεο
«Ακούστηκε έκρηξη, είδα άνθρωπο να καίγεται» λέει αυτόπτης μάρτυρας - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων ούτε η κατάσταση των τραυματιών
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 18 λεπτά