Κόσμος

Συρία: “Επίθεση” Γιλντιρίμ στην Δύση για τους βομβαρδισμούς: “Τώρα το θυμηθήκατε;”

Θετική είναι η Τουρκία για τους βομβαρδισμούς της Δύσης στην Συρία. Μετά από την θετική αντίδραση του Ερντογάν, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τήρησε την ίδια στάση αλλά φρόντισε να επιτεθεί στην Δύση.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα στην Συρία και διερωτήθηκε που ήταν οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές δυνάμεις τα τελευταία 7 χρόνια που πέθαιναν άνθρωποι.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός μιλώντας στο έκτακτο επαρχιακό συνέδριο του ΑΚΡ στο Εσενλέρ είπε ότι βλέπουν “ως θετικό βήμα” την επιχείρηση εναντίον της Συρίας και διερωτήθηκε εάν έρχεται στο μυαλό τους η ανθρωπότητα μόνο όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα.

“Εδώ και 7 χρόνια πεθαίνουν άνθρωποι, που ήσασταν;”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε “ότι το ποταπό καθεστώς της Συρίας δολοφόνησε με χημικά όπλα παιδιά και αθώους ανθρώπους. Ξαφνικά χώρες που βλέπουν τον εαυτό τους ως συνείδηση της διεθνούς κοινότητας ανέβασαν τη φωνή τους”, είπε.

Πηγή: hellasjournal.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο κατάληψης της Γάζας απειλεί να στραφεί κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ήλπιζε ότι η απόφαση να καταλάβει τη Γάζα θα του έδινε μια ανάσα, όμως αυτή η κίνηση μπορεί τελικά να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Haaretz
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Φωτογραφία αρχείου ΑΡ / Denes Erdos
Κοινό μήνυμα Ευρωπαίων ηγετών για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν: «Η πορεία προς την ειρήνη δεν αποφασίζεται χωρίς την Ουκρανία»
«Μόνο μία προσέγγιση που συνδυάζει υποστήριξη στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να φέρει επιτυχία στις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος», ανέφεραν
Κιρ Στάρμερ 12